VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Sweet är på gång med nytt album

De engelska glamrockarna Sweet är på gång att göra ett nytt album. Gruppen har hittills sålt 35 miljoner skivor över hela världen. Gitarristen Andy Scott och hans band levererar även uppskattade konserter. I sommar spelar de i Sverige.  

Sweet bildades i London 1968. Deras glammiga rock har ibland kallats för Power Pop. Bandets musik blev senare mer The Who-inspirerad hårdrock, som kompletteras av bakgrundssång i höga tonarter. De hade sin storhetstid i mitten av 70-talet och är kända för låtar som ”Fox On The Run”, ”Love Is Like Oxygen”, samt megahiten ”The Ballroom Blitz”.


Under 80-talet upplöstes gruppen och några av medlemmarna fortsatte med sina egna versioner av Sweet, tills en efter en gick bort. Kvar från den klassiska uppsättningen finner vi gitarristen Andy Scott, som fortfarande är aktiv med sin version av bandet. En annan medlem som också funnits med väldigt länge, närmare bestämt trettio år, är trummisen Bruce Bisland. Relativt nya i sammanhanget är sångaren Paul Manzi och basisten Lee Small, som började 2019.

Gruppen är på gång med nytt material, som kommer att släppas någon gång under 2023. Albumet har fått titeln ”Paradox”.

Annons:

Sweet kommer till Sverige och spelar på Skogsröjet i år. Festivalen äger rum 3 – 5 augusti.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT