VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Damien - Foto Robert Stålbro

DAMIEN meddelar datum för skivsläpp

0 Shares

Damien - Foto Robert Stålbro

Den 9 maj 2014 släpper Big Balls Productions DAMIEN’s första fullängdare “Carry the fire”, en hård och kompromisslös uppgörelse med samtiden. “Carry the fire” ställer inte bara människans ego mot väggen, utan utmanar också den tillvaro där hat och avundsjuka frodas och tingen blivit viktigare än allt annat. Skivan är producerad av Mats Lindström på Big Balls Productions i Karlstad och har mastrats av Brad Boatright på Audiosiege i USA, som bland annat har arbetat med band som Converge, All pigs must die och High on fire.

Albumet föregås av singeln “We dance” som släpps den 21 april.


Albumläppet firas med ett releaseparty på Verket i Karlstad lördagen den 17 maj. Utöver Damien så kommer även Brute (Karlstad) och Vengeance of Karma (Kristinehamn) att spela. Samtliga tre band spelar dessutom tillsammans på UNO i Karlstad den 16 maj.

Damien bildades 2003 i Karlstad av medlemmar från olika delar av den svenska hardcorescenen. Med sitt hårda men samtidigt melodiösa sound har bandet lockat publik till scener i hela Sverige i över tio års tid. Damien gör musik främst för sin egen skull, men också för att utmana och tvinga till eftertanke.

Låtlista Carry the fire;
We Dance
I Will Never Sing Your Song
T.I.N.G.
Carry The Fire
The Sign
Phoenix Process
Kill For Paradise
Kiss Of Death
Erase The Control
Charger

Carry The Fire

Foto: Robert Stålbro

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter