VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
kiss-stanley-simmons-2012

Gene Simmons: “Eddie Van Halen ville gå med i KISS”

kiss-stanley-simmons-2012
För att fira att KISS valts in till Rock and Roll Hall of fame har Paul Stanley och Gene Simmons gjort ett antal intervjuer där de talar ut om bandets 40-år långa karriär.

En av dessa intervjuer som herrarna Stanley och Simmons (KISS grundare och frontmän) har ställt upp på berörde KISS tidiga 80-tals epok, då Ace Frehley, leadgitarristen i orginaluppsättningen byttes ut mot Vinnie Vincent. I en intervju med Guitar World Magazine som kommer att tryckas i April så ställdes frågan huruvida det gamla ryktet om att Eddie Van Halen (gitarr, VAN HALEN) var intresserad av att gå med i KISS under “Creatures of the Night”-eran. Paul Stanley ställde sig något osäker inför frågan men Gene Simmons var desto säkrare. “JA, det är sant. Och han var väldigt seriös”. Enligt Gene Simmons så ska Eddie Van Halen ha bjudit med honom ut på lunch för att diskutera ämnet. Eddie Van Halen ska ha sagt till Gene att anledningen till att han ville gå med i KISS var för att han var väldigt missnöjd över den rådande stämningen mellan honom och David Lee Roth (sång, VAN HALEN), vilket även stöds av Paul Stanley som berättar att det rådde stor osämja inom bandet på den tiden. Gene Simmons hävdar dock att han talade Eddie Van Halen ur det då Eddie inte hade fått tillräckligt med uttrymme i KISS, han skulle inte få utlopp för sin fulla kreativitet menade Simmons.

{youtube}aCuWWnDOeKU{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER