VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
amaranthe-srf-2013-annicka-nilsson-rocknytt.net

AMARANTHE släpper nytt album

0 Shares

amaranthe-srf-2013-annicka-nilsson-rocknytt.net
Amaranthe har bekräftat att de kommer släppa sitt nya album under hösten 2014, via Spinefarm Records, ingen titel är ännu spikad, Det kommer att vara en uppföljning på “Amaranthe” (2011, som nu sålt guld i Sverige) och “Nexus” (2013).

Dessa två album, som har definierat bandets blandning av musikstilar, gav upphov till en internationell framgång redan från start. ”The Nexus” toppade inte bara topplistan (rock) i Sverige utan gick även in som #1 på iTunes Metal Chart i USA. Även ett flertal av bandets videos har miljontals visningar, bland annat har Hunger över sex miljoner visningar.


Efter framgångarna med albumen har Amaranthe spelat inför publiker runtom i hela världen och nu, efter kommande Europaturné, går bandet återigen in i studion.

– 2014 kommer verkligen att bli ett Amaranthe-år. Vi avslöjar inga detaljer bortsett från att detta album kommer att vara ett stort steg framåt för Amaranthe rent musikaliskt. ”Amaranthe” och ”The Nexus” låg ganska nära varandra men det nya albumet kommer att vara djärvare och mer annorlunda… men självklart kommer vårt sound genomsyra allt, säger gitarristen Olof Mörck.

Foto: Annicka Nilsson – Rocknytt.net

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter