VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
jono press-1346

Smakprov på två nya låtar med JONO

0 Shares

jono press-1346

Det Gotländska rockbandet JONO har släppt ett par smakprov på nya låtar som kommer att finnas med på deras kommande platta.

Can We Make It:
http://www.jonotheband.se/preview1/jono_can_we_-cut-fade.mp3
Turnaround:


http://www.jonotheband.se/preview1/jono_turnaround1_3-_cutfade.mp3

Jono startade som ett soloprojekt av sångaren, keyboardisten och låtskrivaren Johan Norrby. En skiva, där flera av dagens medlemmar medverkade, släpptes 2006. Norrby bestämde sig dock för att bygga vidare med ett riktigt band och anlitade en kvartett – utvald för jobbet: Stefan Helleblad (gitarr), Nicka Hellenberg (trummor), Johan Carlgren (keyboard) och Janne Henriksson (bas). Alla rutinerade och ofta anlitade musiker inom många genrer. Stefan Helleblad är också känd som gitarrist och medlem i holländska Within Temptation. Nicka Hellenberg spelade alla trummor på Within Temptations skiva ”The Unforgiving” (2011).

Arbetet med att repetera och spela in en Jono-skiva startade runt 2006-2007. På grund av diverse teknikaliteter slutfördes inte produktionen förrän2013, då skivan Requiem släpptes. Musiken på Requiem är välarrangerad, mångfacetterad och melodisk rock, med (progressiva) influenser från många olika håll.

Lovorden för skivan lät inte vänta på sig. Lysande recensioner och omdömen rasade in – från en mängd rocktidningar och webbmagasin i ett stort antal länder. Efter en helsida om bandet i Classic Rock Magazine AOR ökade och spred sig intresset ytterligare.

I nuläget är Jono i färd med att påbörja inspelningen av låtar till nästkommande album. Att åka ut och möta en större livepublik är förstås en annan central plan,

DISKOGRAFI
* REQUIEM – 2013 (Independent/Musicano Music). Mixad av Stefan Helleblad, producerad av Helleblad/Norrby/Carlgren och mastrad av Steve Fallone, Sterling Sound, USA.

BANDMEDLEMMAR
Johan Norrby – sång & keyboard
Stefan Helleblad – gitarr
Johan Carlgren – keyboards
Nicka Hellenberg – trummor
Janne Henriksson – bas

HEMSIDA/KONTAKT
www.jonotheband.com
www.facebook.com/jonotheband

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter