Pressfoto: Golden Robot Records

Sångerskan Guernica Mancini från Thundermother gör solodebut

”Att få göra något kreativt som är helt mitt eget är läskigt, men samtidigt så spännande och roligt”

Efter att ha skapat en framgångsrik karriär som sångerska i Thundermother, med över 300 000 lyssnare varje månad och miljontals streams, har Guernica Mancini arbetat på ett soloprojekt, som beskrivs som en häpnadsväckande blandning av Rock och Pop. Mancini har skrivit kontrakt med Golden Robot Records. Både skivbolaget och Guernica är glada och förväntansfulla över samarbetet.

Musik har alltid varit en stor del av hennes liv, från barndomen i en kyrkokör till att hon bildade sitt första band vid 14 års ålder. 2007 anmälde sig Guernica till det prestigefyllda Musicians Institute i Los Angeles, Kalifornien, där hon vann en låtskrivartävling. Detta ledde till att hon spelade in med den kända musikproducenten Darryl Swann. Under sin tid på Musicians Institute bildade hon bandet Inglourious (ej att förväxla med den brittiska gruppen Inglorious) och uppträdde på ställen i LA såväl som Las Vegas, inklusive House of Blues, Hard Rock Café, The Key Club och The Roxy.

2010 slog sig Mancini ihop med Jeff Young (ex-Megadeth) som sångare för hans band Souls On 11. Efter fem år i LA flyttade Guernica tillbaka till Sverige och bildade sitt egna band The Royal Ruckus. De följande fyra åren spelade bandet i hela Sverige och turnerade runtom i Europa.

2017 provsjöng Guernica för Thundermother, där hon sedan dess har frontat bandet. Mancini har medverkat på de tre senaste albumen. Gruppen har turnerat över hela världen och spelat på festivaler som Wacken, Sweden Rock Festival, Alcatraz, Exit Festival och Reload Festival. De medverkade också på The Kiss Cruise, Full Metal Cruise och har varit förband åt The Dead Daisies, Backyard Babies och Rose Tattoo.

”Att nu få göra något kreativt som är helt mitt eget är något jag har längtat efter att göra sedan jag var en väldigt ung tjej. Det är läskigt, men samtidigt så spännande och roligt! Jag känner mig väldigt lyckligt lottad över att ha fått den här möjligheten. Mer än något annat känner jag mig så glad över att mina bandkamrater i Thundermother verkligen stöttar mig och är glada för min skull.” – Guernica Mancini

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER