VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
ammotrack-outtrigger

Ammotrack och Outtrigger vidare till “Andra Chansen” i Melodifestivalen 2014

0 Shares

ammotrack-outtrigger
Ammotrack och Outtrigger är vidare till “Andra Chansen” i Melodifestivalen 2014

Ammotrack
Efter 10 års hårt arbete med turnéer, två album releaser och ett flertal singlar bestämde sig bandet att göra ett försök att nå ut till en bredare publik och skickade då in en låt till melodifestivalen. I Lidköping på deltävling 5 “Andra Chansen” står nu Ammotrack på scen med låten “Raise Your Hands”.


Bandet har tidigare haft ett par radiosinglar som bl.a. Bandit Rock och P3 spelat. De låtarna och Raise Your Hands kommer finnas med på den skiva som släpps den 22 februari i samband med giget på Mello. Ammotrack har turnerat med band som D.A.D, Hardcore Superstar och spelat på festivaler som Sweden Rock, Metaltown och skapat sig ett rykte som ett fantastiskt bra liveband. Bandet är också klart för Sweden Rock i år. Räkna med att det kommer bli en lång turné i vår och en hel del sommarfestivaler. Outtrigger
Outtrigger släpper nu EP:n ”Echo” och står återigen på Mellodifestivalens scen i andrachansen 1 mars i Lidköping!

Melodifestivalen 2013 hade Outtrigger bänkat sig framför TV:n fast beslutna om att spela in en cover på det vinnande bidraget. I samma sekund som vinnaren hade utsätts begav sig Outtrigger in i studion för att skapa sin version av vinnarlåten. Efter en hel natts arbete var en cover på Robins Stjernbergs bidrag ”You” samt en komplimenterande musikvideo inspelad.

Några dagar senare släpptes musikvideon på youtube och nådde över 300 000 visningar på en dryg vecka. Tillsammans med skivbolaget Sony Music släpptes ”You” i mars 2013, vilken nådde top 10 på Itunes single chart (SWE). Youtube-kuppen fick stor uppmärksamhet i media och var början på ett låtskrivarsamarbete med Anton Hård af Segerstad samt Linnea och Joy Deb (låtskrivarna bakom You).

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link