VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Rocknytt Cruise – Ny kryssning på Östersjön

Dags för en alldeles ny kryssning på Östersjön med den vackra skutan VIKING CINDERELLA.

Det blir en 21-timmars kryssning mellan Stockholm och Mariehamn på Åland och vårt tema är melodiös hårdrock och AOR. Bra musik, god mat och kall öl. kan det bli bättre?


Idag kan vi stolt presentera de två första banden, båda med koppling till Thin Lizzy faktiskt.

Först ut är DARE med Darren Wharton i spetsen. Debuten med nu klassiska plattan ”Out of the Silence” kom redan 1988 och sedan dess har bandet släppt ytterligare 9 plattor och nu är det alltså dags för dom att spela hos oss på böljan den blå.

Det andra bandet att presentera är GRAND SLAM. Bandet som Phil Lynott bildade efter att Thin Lizzy splittrades. Det blev aldrig en platta på den tiden, men gitarristen Laurence Archer kickade liv i bandet igen för ett antal år sedan och spelade in alla de låtar som man skrev på 80-talet. Nu kommer Laurence och resten av bandet till Rocknytt Cruise och räkna med en grym show!

Ytterligare 6 band kommer att presenteras inom kort!

Så ta med dina polare på en kryssning du sent ska glömma. Dela en 4-bädds hytt och ni får 8 grymma band och en fest på Östersjön för bara 595:- per person! Det finns förstås även andra hytt-alternativ. Hur som helst. Det är löjligt billigt!

BOKA DIN HYTT PÅ VIKING LINE!

DARE (UK)
Dare bildades 1985 av tidigare Thin Lizzy-keyboardisten Darren Wharton och släppte sitt kritikerrosade debutalbum ”Out of the Silence” redan 1988. Sedan dess har det blivit ytterligare 9 studioalbum och bandet har turnerat flitigt med sin melodiösa, stämningsfulla rock.

Den enda plattan som stack ut lite extra var andra plattan ”Blood from Stone” från 1991 som var en verklig flirt med tiden i Thin Lizzy. Tung hårdrock med keltiska inslag som tyvärr kom ut mitt i grunge-eran.

Nu kommer Dare till Rocknytt Cruise och lovar att leverera en spelning som ni sent kommer att glömma!

Bandet består av Darren Wharton (sång), Vinny Burns (gitarr), Nigel Clutterbuck (bas), Marc Roberts (keyboard) och Kevin Whitehead (trummor).

Rocknytt Cruise - Ny kryssning på Östersjön 1
Foto: Press

GRAND SLAM (UK)
Efter att Thin Lizzy upplöstes 1983 så bildade Phil Lynott bandet Grand Slam där bl.a gitarristen Laurence Archer ingick. Bandet turnerade mycket under 1984 och skrev en hel del låtar, men p.g.a Lynotts drogproblem lyckades man aldrig få till en deal med ett skivbolag och sedan, som vi alla vet, dog Phil Lynott 1986.

Nu har Laurence Archer återuppväckt Grand Slam och spelat in alla de gamla låtarna på plattan ”Hit the Ground” som släpptes i November 2019 och fick väldigt bra recensioner. P.g.a. pandemin så har bandet inte kunnat turnera så mycket som man velat, men nu äntligen kommer dom till oss på Rocknytt Cruise.

Bandet består, förutom Laurence Archer på gitarr av Mike Dyer (sång), Benjy Read (trummor) och Rocky Newton (bas).

Rocknytt Cruise - Ny kryssning på Östersjön 2
Foto: Press

OFFICIELL SPOTIFYLISTA

Rocknytt Cruise - Ny kryssning på Östersjön 3

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT