VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Julian Lennon albumaktuell med ”Jude”

I dag den 9 september släpper den tidigare Grammynominerade singer-songwritern Julian Lennon sitt efterlängtade album “Jude”.

Skivan, som är hans första fullängdare på elva år, är producerad av Julian tillsammans med Justin Clayton. Albumtiteln “Jude” är en blinkning till The Beatles legendariska hit “Hey Jude”. Paul McCartney skrev låten till den då 5-årige Julian för att trösta honom efter hans föräldrars separation. Innan den gavs ut ändrade dock McCartney namnet i ursprungstiteln “Hey Jules” till “Jude” istället.


Även om “Jude” är ett djupt personligt album, så innehåller låtarna också reflektioner kring många viktiga och aktuella ämnen. Alster som “Every Little Moment” och “Freedom” handlar om den kollektiva ångest som uppstår i tider av krig och kärlek. “Stay” är en ballad som lyfter vikten av att finnas där för någon som kämpar med sin mentala hälsa. Och på den pianodrivna “Breathe” hittar Julian lugn och balans i en tid av känslomässig omvälvning.
På albumets sista spår “Gaia” samarbetar Julian med Paul Buchanan och Elissa Lauper i en omarbetad version av Julians instrumentala favoritalster, nämligen Bill Laurances “Cables”. Låten, som är en poetisk konversation mellan Moder Jord och mänskligheten, förkroppsligar den övergripande känslan som albumet “JUDE” förmedlar i sin helhet. Den 10 september, på sin framlidna mamma Cynthia Lennons födelsedag, släpper Julian även skivan på vinyl till sin mors ära.

Den 14 september är Julian, tillsammans med KROQs Nicole Alvarez, även aktuell med det livestreamade eventet “Jude: Behind the Album”. För första gången någonsin kommer Julian att berätta om varje enskild låt på fullängdaren och dela med sig av historier som inte berättats tidigare. Fans kan delta i konversationen exklusivt via LOOPED vars teknologi ger publiken möjlighet att vara mer interaktiva och delta i evenemanget. Biljetterna är gratis, men begränsade.

Annons:

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT