Foto: Ginevra, facebook.

Ginevra – ett nytt, svenskt hårdrocksband med medlemmar från Seventh Crystal, H.e.a.t och Primal Fear

Ta del av låtlista och skivomslag från deras kommande debutalbum

Ginevras debutalbum kommer att heta ”We Belong To The Stars”. Bandet består av sångaren Kristian Fyhr (Seventh Crystal), gitarristen Magnus Karlsson (The Ferrymen, Primal Fear), basisten Jimmy Jay (H.e.a.t) och trummisen Magnus Ulfstedt (ex-Eclipse, Nordic Union).

Ginevra kom till efter att Kristian Fyhr skickade några låtar som han hade skrivit, för att eventuellt användas i framtida projekt, till skivbolaget Frontiers. En speciell låt, ”My Rock’n’Roll” stod ut och Kristian blev tillfrågad om han var intresserad av att fronta en ny grupp. Den konstellationen skulle skapa ett helt album i en musikalisk riktning som illustreras i den låten, som skilde sig väsentligt från Fyhrs huvudband Seventh Crystal. Slutresultatet sägs ha blivit ett sound av utmärkt nordisk, melodiös Hårdrock, ungefär som H.e.a.t, Eclipse, Crowne och liknande, men utan att nödvändigtvis låta som de banden. Ginevra utger sig för att ha medryckande och melodiös musik, men mestadels tyngre och mer gitarrifforienterad än traditionell melodiös Rock. Frontiers tyckte att Magnus Karlsson, som också bidragit till låtskrivandet, verkade passa perfekt för att spela gitarr och när han tillfrågades om att delta var han sugen på idén.

Jona Tee (H.e.a.t, Crowne), som Frontiers har arbetat med, både som musiker och producent, rekommenderade sin bandkamrat Jimmy Jay för baspositionen. Till trumpallen blev Magnus Ulfstedt, som har spelat med Eclipse, Nordic Union och Jimi Jamison, ombedd att gå med i bandet. Gruppen blev komplett.

Kristian Fyhr uppmärksammades av skivbolaget genom Seventh Crystal, det andra bandet han sjunger i. Fyhr har sedan även skrivit låtar till andras skivor, bland annat till Giants ”Shifting Time”. Kristians sång- och låtskrivartalanger i kombination med gitarristen Magnus fantastiska spelande och låtskrivande har skapat något alldeles speciellt. Alla Hårdrocksfans utlovas en riktig pärla.

”We Belong To The Stars” är producerat, mixat och mastrat av mångsysslaren Alessandro Del Vecchio, som även spelar keyboard på albumet. Verkställande producent är Serafino Perugino (Frontiers). Den brittiska Rocksångerskan Chez Kane medverkar på ett av spåren.

Ginevras debutmaterial släpps den 16 september.

Låtlista ”We Belong To The Stars”:
01. Siren’s Calling
02. Unbreakable
03. Apologize
04. Masquerade (Feat. Chez Kane)
05. Break The Silence
06. Brokenhearted
07. We Belong To The Stars
08. I’ll Be Around
09. Falling To Pieces
10. The Fight
11. My Rock’n’Roll

Ginevra – ett nytt, svenskt hårdrocksband med medlemmar från Seventh Crystal, H.e.a.t och Primal Fear 1

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER