VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
hide-the-knives-glen-gilbert

HIDE THE KNIVES, med låten “Holy Banner” och plattan “Savior For Sale” återuppstår!

138 Shares
hide-the-knives-glen-gilbert
2009 kom genombrottet för Hide The Knives med låten Holy Banner och fullängdaren Savior for Sale.

Bandet spelades flitigt på Bandit Rock Radio där de toppade listorna och blev nominerade på Bandit Rock Awards, skördade framgångar med Bandit-turnéer där de spelade med bl.a. Corroded och Itchy Daze. Men året tog också hårt på bandmedlemmarna och redan ett år senare lades bandet på hyllan. 2014 är bandet tillbaka med karismatiske sångaren Glen Gilbert – starkare än någonsin och redo att ta sig an rockscenen igen.

 
Med några tuffa år bakom sig bestämde sångaren Glen Gilbert för att ge liv åt Hide The Knives igen. Ett beslut som funnits i tankarna länge efter att ha varit med i ett flertal misslyckade bandkonstel- lationer. “Hide The Knives har alltid varit det band jag trivts bäst i, där har jag kunnat vara mig själv. Att lägga ner musiken har aldrig varit ett alternativ för mig så att starta upp bandet känns nu som en självklarhet” säger han.
 
Glen hittar inspiration från Josh Homme (Queens of the Stone Age) som också har varit med om liknande bandsituationer. Glen Gilbert: “På första albumet var bandet en full demokrati vilket också är skälet till att bandet gick isär, när drivet försvann var det endast jag som stod kvar. Jag har nu letat efter personer som har samma driv som mig och som är lika seriös i det de gör.” 
 
Jimmy Norberg (Outshine – https://www.facebook.com/outshinesweden), som sedan många år tillbaka smidit planer tillsammans med Glen om att återuppliva Hide The Knives, kommer vara med på resan.
jimmy-norberg-outshine
– Hide The Knives har hela tiden varit ett band jag följt och jag har tyckt att Glen har en enorm potential. När jag och Glen började diskutera detta så kände jag att jag kunde tillföra en mörk och tung ton till stilen, göra det lite råare berättar Jimmy.

Hide The Knives går in i Grand Recordings i Göteborg till helgen för att sätta singeln “Our Hearts” (Jimmy: Vi passar på iom att mitt band Outshine samtidigt ska börja spela in nytt matieral) och med sig på trummor har de Olle Töpel (One Without –https://www.facebook.com/onewithout). På kommande livespelningar kommer Micke Holm, (Outshine, Ex-Stage Door) att hantera basen.
 

Singeln “Our Hearts” tillsammans med en video släpps under våren 2014, Hide The Knives är tillbaka!

hide-the-knives-our-hearts-


Kolla in bandet här:

Facebook: https://www.facebook.com/hidetheknives
Reverbnation: http://www.reverbnation.com/hidetheknivesofficial
Youtube: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TPLlXRNCrpk

 

Foto på Glen Gilbert: Pontus Fagerstedt
Foto på Jimmy Norberg: Pontus Fagerstedt

{youtube}TPLlXRNCrpk{/youtube}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter