VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
marvel-Hadal Zone Express

MÄRVEL släpper nytt album

marvel-Hadal Zone Express
Den 28 Mars släpper MÄRVEL sitt 4:e album, Hadal Zone Express. Titeln har beskrivits av gitarristen och sångaren, The King, som hans egen tolkning av “Highway To Hell”.

Det är ett okontrollerat rusande tåg rakt ner mot dom djupaste områdena av Hades. Rakt ner i underjorden. Det är inte mysigt och varmt, inte heller skimrande o ljust. Det är mörkt och svart, blött och fyllt med melankoli och bitterljuva historier. Det är ett rått ställe. Ett ställe som du ögonblickligen kommer att älska.


Så spänn fast nitbältet, vi dyker nedåt. Djupt ner, och snabbt.

På Märvel ́s fjärde album beslutade sig bandet för att försöka återskapa sig själva, att utforska sitt låtskrivande till det yttersta, och för att karva fram 11 nya låtar av perfektion. Rock ́n ́roll – perfektion. Efter år av turnerande i Europa och förfinande av sin liveenergi, tre album under bältet och ungefär 10 års existens, kändes det naturligt att vrida rattarna ett extra varv. Lägg till den råa energi och fantastiska spelstil som bassisten The Burgher (medlem sedan tre år men medverkar för första gången på album här) adderar, så känns det bara självklart att det pirrar till lite i kroppen av upphetsning.

Mörker i all sin prakt, men det här albumet är också ur många aspekter det klarast skimrande och tightaste framförda trion någonsin gjort. Strategin när man gick in i studion var att fånga de tre instrumenten så realistiskt som möjligt, och att hålla alla extra pålägg till ett minimum. Det har betytt en hel del förfinande och omarbetande av riff och rytm -arrangemang för att få varje instrument att lysa precis som tänkt. På samma gång har bandet jobbat mycket på att expandera vokala arrangemang och harmonier, för att få fram ett brett och stort perfekt rock sound.

I det här jobbet har Märvel lyckats klämma in allt du gillar med rock n roll genom historien, och format det till sitt egna, numera klassiska och högenergiska, Märvel sound. Som vanligt kommer du le åt influenser från 70-talets glam och shock rock, 60-talets soulmelodier och 80-talets allra finaste hårdrocksposer, men denna gång gör dom även sällskap av en hel del power pop och västkust-rock från sent 70-tal och tidigt 80-tal.

Precis som med förra albumet, är Hadal Zone Express inspelat i White Light Studios, avJoakim Kärling, och producerat av bandet själva tillsammans med Kärling. Första singeln,Remember, släpps på iTunes/Spotify den 28 februari.

Märvel är The King (gitarr och sång), The Vicar (trummor), och The Burgher (bas).

“The hadal zone (named after the realm of Hades, the underworld in Greek mythology), also known as the  hadopelagic zone and trench zone, is the delineation for the deepest trenches in the ocean.”  – Wikipedia

Hadal Zone Express släpps på Killer Cobra Records (KCR126/KCR127) och distribueras av SoundPollution (SE), Supersounds (FI) och Rough Trade (DE).

MÄRVEL kommer att spela följande datum under våren:

Sverige: 4, 5, 25, 26 April (samt releasefest 27 mars)
Tyskland: 14, 15, 16, 17 Maj
Finland: TBA

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link