atg-2008

“Den utmanar vår kreativitet” – Frontmannen i AT THE GATES om bandets efterlängtade platta

atg-2008
"Den här plattan tänjer på gränserna och utmanar vår kreativitet och vårt intellekt."

atg-2008
“Den här plattan tänjer på gränserna och utmanar vår kreativitet och vårt intellekt.”

Så beskriver Tomas Lindberg, sångaren i At The Gates, bandets kommande platta i en nyligen genomförd intervju med tidningen Decibel.

Det har gått 19 år sedan At The Gates senast var albumaktuella. Lindberg berättar att framgångarna med “Slaughter of the soul” har satt press på bandet att göra en platta i samma anda, men att det aldrig har varit på tapeten under själva skrivprocessen.

“Vi hade aldrig en tanke på att göra en Slaughter of the soul pt. 2. Det här albumet är ett kreativt konceptalbum som är så ambitiöst att jag nästan kan kalla det pretentiöst. Arbetet med den här plattan för tankarna tillbaka till tiden då vi skrev “With fear I kiss the burning darkness”. Jag vill inte påstå att albumet kommer att låta som det verket, men den nya skivan har den där brinnande drivkraften som vi försökte få fram då.”

När frontmannen ombeds att beskriva skivan mer ingående svarar han följande:

Vårt dyrkande av Slayer kommer att vara märkbart på det kommande albumet. Det kommer även att innehålla riff i stil med “Slaughter of the soul”. Men fans kommer nog också känna igen vår mörkare och mer melodiska sida som vi lät komma fram i With fear I kiss the burning darkness.”

At The Gates kommande album, som kommer att gå under namnet “At war with reality”, beräknas släppas i oktober via Century Media Records.

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER