VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
atg-2008

“Den utmanar vår kreativitet” – Frontmannen i AT THE GATES om bandets efterlängtade platta

44 Shares

atg-2008
“Den här plattan tänjer på gränserna och utmanar vår kreativitet och vårt intellekt.”

Så beskriver Tomas Lindberg, sångaren i At The Gates, bandets kommande platta i en nyligen genomförd intervju med tidningen Decibel.


Det har gått 19 år sedan At The Gates senast var albumaktuella. Lindberg berättar att framgångarna med “Slaughter of the soul” har satt press på bandet att göra en platta i samma anda, men att det aldrig har varit på tapeten under själva skrivprocessen.

“Vi hade aldrig en tanke på att göra en Slaughter of the soul pt. 2. Det här albumet är ett kreativt konceptalbum som är så ambitiöst att jag nästan kan kalla det pretentiöst. Arbetet med den här plattan för tankarna tillbaka till tiden då vi skrev “With fear I kiss the burning darkness”. Jag vill inte påstå att albumet kommer att låta som det verket, men den nya skivan har den där brinnande drivkraften som vi försökte få fram då.”

När frontmannen ombeds att beskriva skivan mer ingående svarar han följande:

Vårt dyrkande av Slayer kommer att vara märkbart på det kommande albumet. Det kommer även att innehålla riff i stil med “Slaughter of the soul”. Men fans kommer nog också känna igen vår mörkare och mer melodiska sida som vi lät komma fram i With fear I kiss the burning darkness.”

At The Gates kommande album, som kommer att gå under namnet “At war with reality”, beräknas släppas i oktober via Century Media Records.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter