VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
jono press-1346

JONO skriver kontrakt med Rocknytt Lajjv Agency

0 Shares

jono press-1346

Rocknytt Lajjv Agency har utökat sin lineup med artister.

Det Gotländska rockbandet JONO är det senaste bandet att signa med bokningsbolaget. Jono lirar melodisk, progressiv och pompös rock och nyligen släpptes det kritikerrosade albumet “Requiem”.


Jono;
Vi är glada över att kunna meddela att Jono skrivit kontrakt med Rocknytt Lajjv Agency, som hädanefter ansvarar för att boka spelningar åt oss i Sverige och Skandinavien. För oss som band är det viktigt att hitta samarbeten med personer som är äkta och genuint intresserade av musik i allmänhet och den musik vi står för i synnerhet. Precis så känns det med Rocknytt Lajjv Agency. Därför känns det mycket roligt och inspirerande att vi nu ingår i RLA:s stall av artister.

Rocknytt Lajjv Agency;
Vi är mycket glada och stolta över att få inleda ett samarbete med denna fantastiska grupp. Jono är ett band som vi tror väldigt mycket på och vi kommer garanterat att få se och höra mycket av Jono i framtiden. Grymma musiker, starka texter, imponerande arrangemang och mäktiga körer. Diggar man band som Queen och Supertramp bör man genast kolla upp Jono.

{youtube}b337TmVkAF0{/youtube}

BIOGRAFI

Jono startade som ett soloprojekt av sångaren, keyboardisten och låtskrivaren Johan Norrby. En skiva, där flera av dagens medlemmar medverkade, släpptes 2006. Norrby bestämde sig dock för att bygga vidare med ett riktigt band och anlitade en kvartett – utvald för jobbet: Stefan Helleblad (gitarr), Nicka Hellenberg (trummor), Johan Carlgren (keyboard) och Janne Henriksson (bas). Alla rutinerade och ofta anlitade musiker inom många genrer. Stefan Helleblad är också känd som gitarrist och medlem i holländska Within Temptation. Nicka Hellenberg spelade alla trummor på Within Temptations skiva ”The Unforgiving” (2011).

Arbetet med att repetera och spela in en Jono-skiva startade runt 2006-2007. På grund av diverse teknikaliteter slutfördes inte produktionen förrän2013, då skivan Requiem släpptes. Musiken på Requiem är välarrangerad, mångfacetterad och melodisk rock, med (progressiva) influenser från många olika håll.

Lovorden för skivan lät inte vänta på sig. Lysande recensioner och omdömen rasade in – från en mängd rocktidningar och webbmagasin i ett stort antal länder. Efter en helsida om bandet i Classic Rock Magazine AOR ökade och spred sig intresset ytterligare.

I nuläget är Jono i färd med att påbörja inspelningen av låtar till nästkommande album. Att åka ut och möta en större livepublik är förstås en annan central plan,

DISKOGRAFI
* REQUIEM – 2013 (Independent/Musicano Music). Mixad av Stefan Helleblad, producerad av Helleblad/Norrby/Carlgren och mastrad av Steve Fallone, Sterling Sound, USA.

BANDMEDLEMMAR
Johan Norrby – sång & keyboard
Stefan Helleblad – gitarr
Johan Carlgren – keyboards
Nicka Hellenberg – trummor
Janne Henriksson – bas

HEMSIDA/KONTAKT
www.jonotheband.com
www.facebook.com/jonotheband

ROCKNYTT LAJJV AGENCY

Rocknytt Lajjv Agency är ett bokningsbolag som startades upp i mars 2013 av Ron & Nina Dahlgren.
RLA kommer framför allt att jobba med band vars musik har tillräckligt hög potential för att etablera sig i toppen på den svenska Rock och Hårdrocks-marknaden. Ambitionen är att få ut banden över hela landet på alltifrån mindre klubbspelningar till stora festivaler.

På ett unikt sätt kan Rocknytt Lajjv Agency erbjuda konstnadsfri marknadsföring av eventen i samband med bokning. Detta sker i form av en väl synlig banner på Sveriges största nättidning för rock-och metalnyheter, www.rocknytt.net, samt att eventen pushas extra mycket på Rocknytts Facebook-sida som når ut till över 57 000 följare.

Följande band bokas via Ron & Nina Dahlgren [email protected]

DAYS OF JUPITER
DUST BOWL JOKIES
EGONAUT
IMPERA
JONO
MEAN STREAK
SAFFIRE
SHERLOCK BROTHERS
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA
THE QUILL

rla-logo

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter