Sabatons hemmafest – Sveriges näst största rockfestival

Sabaton Open Air är lite av Falubandets sätt att tacka band, publik och inte minst själva stan, ja hela Dalarna för den delen.

Sabaton Open Air är lite av Falubandets sätt att tacka band, publik och inte minst själva stan, ja hela Dalarna för den delen.

Den 3:e augusti och fram till den 6:e är det dags igen för detta rockparty att sticka i kontakten och ge trumhinnorna en omgång.

Rocknytts Jerry Prütz ringde upp Patrik Hedenström Olsén, vd och huvudsaklig bandbokare på festivalen för att kolla läget:

– Jo, det flyter på som väntat. Det har ju varit ett par år sedan vi hade festival senast. Alla vet varför och nu ser vi framåt. Sist det var Sabaton Open Air hade vi 18 500 i publiken vilket gör oss till landets näst största rockfestival och den här delen av landets avgjort största publika arrangemang.

I år spelar, förutom Sabaton själva, Hammerfall, Raubtier, Loudness, Freedom Call och många, många fler. Genom åren har en hel del band från Dalarna lirat och även bluesrockarna Sky High, punkarna Mimikry, det är väl bara Sator som inte spelat. men vem vet menar Patrik.

– Jag vill nog påstå att vi har den bästa lineupen och sådant som man inte kan se på en annan festival. Vi har heller inte samma problem med att de band vi bokar är på ålderns höst utan många är nya och lovande. Det gynnar återväxten bra, menar han vidare.

Sabaton själva är otroligt engagerade i festivalen. det är ju deras fest, understryker Patrik.
Inte så att de lägger sig i varje bokning man de har klart för sig vad de vill och hur festivalen ska utvecklas i framtiden.
Drömbokningar finns, men dem ska vi vara försiktiga med att avslöja. Man ska ju vara försiktig med vad man önskar.

Picture of Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER