VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
outshine-banner-rocknytt.net-480x200pix

Gothic metal-bandet OUTSHINE startar om från scratch

114 Shares

outshine-banner-rocknytt.net-480x200pix
Göteborgska gothic metal-bandet Outshine, som gjorde 6:e USA-turnén i April, släppte kritikerrosade plattan ”Prelude To Descent” i juli, genomförde en Skandinavien-turné med gothic metal-ikonerna Paradise Lost i September och tog ett break efter den sistnämnda turnén.

Jimmy Norberg – gitarrist och grundare av Outshine:
”Det var obalans i bandet redan inför inspelningen av 3:e studioalbumet (2011) med gamle sångaren, vi höll inte på med det på samma villkor. Det slutade med att vi fick bryta med honom, kalla tillbaka den nysläppta plattan, stryka all reklam, slänga skivorna och affischerna åt h-vete och spela in sången på nytt. Outshine har alltid varit ett DIY-band och då är det så fruktansvärt viktigt att man satsar på samma villkor, både tidsmässigt och ekonomiskt. Tyvärr så löste sig inte dessa bitar, hålet blev bara djupare. Utgifter och arbetsbörda eskalerade så mycket att det blev ohållbart att fortsätta så helt enkelt. Sen kan man ju addera ett inbrott som inträffade precis efter Paradise Lost-turnén. Mina datorer med 5-6års Outshine-historia (låtar, pre-recordings, CD/T-shirt och merch-design, dokument, kontakter, etc), hela band- och merchgaget från turnén på ca 15.000, pass, hem- och bilnycklar, you name it, försvann.


Efter en tid som stod det klart att den set-up vi haft i Outshine inte kommer fungera i det långa perspektivet, det måste bli balans så att det man åtar sig inte äventyras hela tiden.”

Bandet kommer nu fortsätta med gitarristen/grundaren Jimmy Norberg och sångaren Micke Holm som enda fasta medlemmar. Outshine´s omvälvning gäller också stilen på bandet och de låtar som skrivits i hög grad under gamla sångarens era.

”Jag har länge haft en längtan att gå tillbaka till Outshine´s rötter ännu mer och detta är en inställning jag delar med Micke. Han har registret för det och det är något som kommer märkas på de nya material vi tänker lira in i början på 2014. Vi känner att det är något av det bästa som skrivits i Outshine och planen är att släppa en ny singel tidig vår 2014.”

I närtid så spelas en ny video in i december, den släpps tillsammans med en singel från senaste albumet ”Prelude To Descent”, datum är dock ej spikat.

”Det är ett jäkla omtag, en helt ny väg, men det känns skönt att få kontroll på situationen och sträva framåt, inte bakåt”.

Kolla in videon till ”I Was Nothing” från senaste plattan ”Prelude To Descent” nedan:

Outshine på webben:

Facebook – www.facebook.com/outshinesweden

Reverbnation – www.reverbnation.com/theoutshine

Web – www.theoutshine.com

Youtube – www.youtube.com/theoutshine

Foto: Daniel Ström

{youtube}NLN5-yb2Sps{/youtube}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter