VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
trooper-sweden

Iron Maiden Trooper Ale lanseras i samtliga Systembolagsbutiker

trooper-sweden
Äntligen är väntan över för tusentals Iron Maiden-fans och ölälskare! Måndagen den 2 december lanseras Iron Maidens TROOPER Premium British Ale i samtliga av Systembolagets butiker över hela landet – någonting som gjorts möjligt tack vare bandets legendariskt lojala fans.

TROOPER ale har fått sitt namn från Iron Maidens nionde singel ’The Trooper’, som inspirerats av Tennysons dikt ’The Charge of the Light Brigade’, som skrivits av basisten och en av Maidens grundare Steve Harris. ’The Trooper’ hördes för första gången på skivan ’Piece of Mind’, och har sedan den släpptes 1983 varit en konstant hit med fans över hela världen och även en viktig del av bandets livespelningar.


Ölet bryggs hos Robinsons Brewery i Cheshire, England, där man bryggt real ale i 175 år. trooper-beer-sverige-200Iron Maidens sångare Bruce Dickinson har personligen varit delaktig i att utveckla receptet tillsammans med Robinsons bryggmästare. Bruce säger; ”Jag har varit ett fan av traditionell engelsk ale så länge jag kan minnas och jag trodde att jag dött och kommit till himlen när jag blev tillfrågad att utveckla vår egen öl.”

Annons:

TROOPER har skapat rubriker över hela världen med registrerade förfrågningar från 184 länder sedan det lanserades i maj 2013, och en försäljning på över 2,5 miljoner flaskor. Sverige är i högsta grad en del av denna succéhistoria. Iron Maidens svenska fans har, genom sin lojalitet till bandet och förkärlek till riktigt god öl, lyckats höja TROOPER ale från Systembolagets beställningssortiment till att med rekordfart finnas på hyllorna i Systembolagets samtliga butiker.

”Mottagandet av TROOPER ale på den svenska marknaden har varit helt fantastiskt. Fansen har bevisat både produktens kvalitet och Iron Maidens starka ställning på hårdrocks-scenen i Sverige. Lanseringen av TROOPER motsvarar alla högt ställda förväntningar vi hade”, säger Sari H Wilholm på Brands for Fans.

Om Iron Maiden Trooper Ale

Trooper har en djup, gyllengul färg och dofter av citrus och humle. Smaken är djup och karaktärsfull med toner av Golding, Bobec och Cascade humle. Iron Maiden ville skapa en traditionell ale med massor av smak och fyllighet och med en balanserad alkoholhalt. En öl att dricka – en riktig pub-ale

TYP AV ÖL: Ale
URSPRUNG: England
INNEHÅLLER: Malt, vete
HUMLE: Golding, Bobec, Cascade
VOLYM: 500 ml
ALKOHOLHALT: 4,7%
BRYGGERI: Robinson Brewery
PRIS: 27,90 sek
ARTIKELNUMMER: 88889

Länk till Systembolaget.se: http://systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=88889

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT