VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
ian-watkins-mugshot

Lostprophets ­sångare erkänner försök till våldtäkt på spädbarn

ian-watkins-mugshot
Lostprophets sångare Ian Watkins, 36, har enligt BBC News erkänt sig själv vara skyldig till elva grova sexbrott, bland annat ska han ha försökt våldta ett spädbarn.

Den brittiska sångaren har tidigare förnekat alla anklagelser och menat att det hela är en komplott från ett “galet fan” och att han själv inte är den enda som haft tillgång till sin dator. Han målade således upp en bild av sig själv som offret, men han ska nu ha erkänt sig skyldig till totalt elva grova sexbrott.


De brott han har bekänt är utöver våldtäktsförsöket mot ett spädbarn, tre fall av sexuellt övergrepp mot barn, sex fall av innehav, medverkande eller skapande av opassande bilder på barn och ett fall av innehav av en extrem pornografisk bild innehållandes djursex. Bevisen som använts mot Ian Watkins kommer ifrån datorer och mobiler.

I en lösenordsskyddad laptop som beslagtogs från hans hem återfanns sexuell aktivitet med barn. Det framkom senare i domstol att han filmat och sparat de olika övergreppen som ägt rum på ett flertal hotel i London och södra Wales. Delar av materialet ska ha varit alldeles för extremt och smärtsamt för att rapporteras.

Två kvinnor ska ha försett Watkins med sina egna barn och tillåtit honom att förgripa sig sexuellt på dem. I ett sms till en av kvinnorna ska Watkins ha skrivit “Om du tillhör mig, så gör även ditt barn det”. Den andra kvinnan ska ha skickat en bild på sitt barn till Watkins och meddelat att barnet behövde veta att hon inte var älskad. I förhör har det även sagts att Watkins hade planer på att “lära” barnen hur man tar droger ­ vilket är en helomvändning mot sångarens tidigare livsstil som “Straight Edge” (vilket innebär att han är emot alla former av droger).

I polisens genomsökningar har de hittat så väl kokain som metamfetamin och GHB. Watkins har även filmat sig själv ha sex med 16­åriga fans. Kriminalkommisarie Peter Doyle från South Wales Police säger att “Den här utredningen har avslöjat de mest chockerande och plågande barnövergrepp jag någonsin har sett”. “Jag har inga som helst tvivel om att Ian Watkins utnyttjade sin kändisstatus för att förgripa sig på barn”.

{youtube}6U0DEf3xAhM{/youtube}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter