VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Mother Mersy har släppt sitt debutalbum “From Above”

Mother Mersys kraftfulla debutalbum bygger på mycket smärta och hårt arbete. Deras musik skiftar från smutsig up-tempo rock n’roll till melankoliska, psykedeliska ballader från en plats där old school 70-talsrock möter samtida rock n’roll.

Eller som bandet själva uttrycker det: “Så som vi tycker att rock n’roll ska låta 2022; energisk och själfull, utan att be om ursäkt”. Låtarna har skapats genom hårt arbete och sköra, genuina känslor blandat med humor och attityd, av kreatörer som aldrig tvekar att närma sig det fula och råa.

När de pratar om sitt debutalbum säger bandet: “Detta är ett kraftfullt första album, som vi har arbetat på i nästan tre år. Det är mycket smärta och känslor i det här materialet, så det känns så jäkla befriande och bra att snart få visa det för omvärlden. Vi är otroligt stolta över oss själva, att vi har kämpat vidare trots att det har varit jobbigt flera gånger och en kommande “skilsmässa” har legat i luften.”

Texterna vittnar om en förändringsprocess. Det finns låtar som Your Thing, där huvudpersonen glider genom livet och möter en vacker person som den tillbringar natten med. Ett liknande tema finns i Take You There, men med mörkare undertoner.

På tal om Take You There säger bandet: “Det här handlar också om ett möte mellan två personer. Skillnaden är inställningen till livet, “det finns inget heligt i denna vidriga värld. Inget vi är eller gör spelar någon roll, ska vi hem till mig eller dig?””

Deras största styrka har alltid legat i deras liveframträdanden och producenten Gustav Brunn (Danko Jones, Mando Diao, Viagra Boys, Timbuktu & Damn!) har lyckats fånga energin och nerven från en liveshow. Låtarna spelades in i Gula Studion och legendariska Tambourine Studios. Mother Mersy förbereder nu en explosiv liveshow där de drar nytta av energin som genereras av två års turnéabstinens. De gör sig redo att accentuera sitt albumsläpp med en intensiv turnéperiod och ta ut sina nya låtar på vägarna i både Sverige och resten av Europa.

Mother Mersy har släppt sitt debutalbum "From Above" 1

Mother Mersy
From Above

TRACKLIST
01 – Your Thing
02 – Attention
03 – Take You There (Focus Track)
04 – See Right Through Ya
05 – Wake Me Up
06 – See You Again
07 – Lost in The Fire
08 – On My Own
09 – Sublime

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT