VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
dack

På turné med Bloodbound – turnérapport 6

0 Shares

dack
Äventyret fortsätter…

 

Tisdag 5 november. Tyskland.


Sovmorgon! Guld värt, men ändå inte tillräckligt. Vi går liksom på någon slags reservbatterier allihop och det är lite av ett under att ingen har brutit ihop än, haha. Vi biter ihop och kämpar på och är glada över de små sakerna som att slippa sitta i bilen en hel dag och inte behöva släpa och packa om. Lägenheten vi fick bo i var svinkall på bottenvåningen och väldigt varm en trappa upp. Toaletten gick inte att låsa och hade ett hål i taket och en inneboende spindel i ett hörn. Separat dusch utan dörr, bara trasigt duschdraperi. Och som alltid hopplös att justera värmen på…

Gitarr-Tomas och bas-Anders var iväg och köpte frukost och insåg när de nästan var tillbaka ”hemma” att de glömt köpa smör. Så vad göra? Jo, gå in på pizzerian vägg-i-vägg och be om lite majonnäs. De fick en hel liten plastbytta, haha. Inte så gott, men det är ingen som är så himla kräsen längre. Eller så är vi alla så trötta att vi inte ens orkar bry oss.

Eget gig på kvällen som blev försenat av de två förbanden (varav inget var bra). Stället var dessutom vansinneskallt, men det blev en trevlig kväll ändå med efterfest med gamla och nyfunna vänner. Och jag fick slänga en stor merchkartong som nu var tömd, yiiihaaa!  

 

Onsdag 6 november. Tyskland.

Åka biiiiiiil i många långa miiiiiiil…tills vi kom fram till Rockfabrik i Ludwigsburg. Grymt coolt ställe. Kunde ta det ganska lugnt med riggning och sitta och äta med grabbarna i ro, mycket trevligt. Bra publik. Mindre bra var upptäckten att vi fått pyspunka på ena bakdäcket…tjohej. Tur i oturen – en vän med kontakter som var på plats denna afton. Pumpa in luft i däcket på väg till hotellet i Stuttgart. Hotell. Två rum med dubbelsäng och två enkelsängar vardera och stort badrum. Och badkar. OCH hotellfrukost. Och gratis wifi. Lycka.

 

Torsdag 7 november. Tyskland.

Pumpa däcket igen och åka tillbaka till Ludwigsburg där de kunde hjälpa oss med lagning. Fast då gäller det ju att man kommer till RÄTT stad också. En liten nätt omväg men till sist hittade vi rätt. (På vägen hittade vår trummis ett majsfält också, haha).

På verkstaden hittades orsaken till punkteringen och kunde lagas, skönt! DäckmarodörenDe ville inte ens ha betalt för det – bara en tröja, en cd och ta foton med oss. Grymt!

Vi kom fram till Mannheim i bra tid – och EGEN loge, jippieee! Fix och häng i lugn och ro.

Efter soundcheck var några iväg och checkade in oss på nattens sovställe, DJH Jugendherberge Mannheim. Det låg i närheten av spelstället men var svårt att köra till eftersom flertalet gator i området var avstängda… Nåja, dusch och toalett på rummet och frukost inkluderad. Det lät ju okej i teorin i alla fall. Men onödigt dyrt (det kostade mer än gårdagens hotellnatt). Sängkläder ingick, men vi fick bädda våra egna sängar, till allas stora glädje… Dessutom var det byggarbetsplats runt stället.

Och frukosten? Den serverades mellan 07.00 och 08.30, så det var bara jag som var uppe och åt – halvtorrt bröd och smaklösa pålägg. Men det fanns ju kaffe i alla fall… Upp och vila en stund innan det var dags att fortsätta.

 

Fredag 8 november. Tyskland.

Vi hade kört en bit när en bil plötsligt tutade som en galning så vi stannade till och kollade. Jahaja, pyspunka på framdäcket. Tack och grattis. Tog oss en bit till och hittade en mack för att pumpa och naturligtvis pyste luften ur på en gång… Yay! Tur i oturen så låg det en bilverkstad på andra sidan vägen så det var bara att åka dit på stört. Inget främmande föremål upphittades, bara ett hål. Spännande.

Med nylagat framdäck kunde vi så åka vidare. En hel del köer längs vägen, men till sist kom vi fram till Geiselwind. Bara tre spelningar kvar nu innan det bär iväg hemåt, nu kör vi järnet de sista dagarna!!!

 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter