Lizette--sofia-lundberg

Veckans Band: Lizette &

Lizette--sofia-lundberg
Det har hänt en hel del sedan Lizette & [uttalas Lizette and] släppte sin första singel "Taxfree" för drygt två år sedan. Lizette &’s tidigare singlar har roterat på flera rockradiostationer över hela Sverige och singlarna har toppat digitallistorna.

Lizette--sofia-lundberg
Det har hänt en hel del sedan Lizette & [uttalas Lizette and] släppte sin första singel “Taxfree” för drygt två år sedan. Lizette &’s tidigare singlar har roterat på flera rockradiostationer över hela Sverige och singlarna har toppat digitallistorna.

 

Intresset för Lizette von Panajott och hennes musik har växt både i Sverige och i USA. Inte minst för att de varit nominerade till Rockbjörnen två år i rad i kategorierna Årets Genombrott, Årets Livegrupp och Årets Hårdrock/Metal. Nyligen blev hon inbjuden att skriva låtar ihop med det amerikanska industrirockprojektet Team Cybergeist (Dope, Shinedown, Stone Sour, Device, Black Veil Brides m.fl.).

Lizette von Panajott har tidigare beskrivits som Alanis Morissette på steroider, vilket är en träffande beskrivning.  Hon har alltid varit oberoende och hela tiden gått sin egen väg. Hennes texter är ofta inspirerande med tankeväckande budskap.

Lizette är uppvuxen i Eskilstuna och när hon som ung rebellisk tonåring lyssnade på Nine Inch Nail förändrade hennes liv för alltid. Inspirationen hon fick från Nine Inch Nails startade låtskrivandet som senare ledde till Lizette &´s debutskiva “This Is” (2003). Lizette har bland annat skrivit låtar till Rednex och producerat musik ihop med Micke B Tretow. Det var i och med det mötet Michael B Tretow geniförklarade Lizette för sitt sätt att arbeta på.

Nu håller Lizette på att färdigställa Lizette &´s tredje album som släpps 25 februari 2014. Skivans första singel “Golden Shower” släpptes den 29 oktober via Freeside Records/Border.
“Golden Shower” handlar om när samspelet mellan artist och media går fel och artisten svartmålas på löpsedlarna. Ett statement mot att sparka på de som ligger ner och mot dem som attackerar och förnedrar skapande människor som utelämnar sig själva och sin konst!!!!! Inget “stackars mig/oss statement” utan snarare ett “Dra åt h****e…”
Lizette von Panajott har skrivit och producerat allt själv.


Lizette & består av;
Lizette – sång
Tomas – bas
INK – gitarr
Marqz – keyboards, guitar & körsång
AleX – trummor

lankar

Facebook:
www.facebook.com/lizetteandtheband

Hemsida:
www.lizetteand.com/

Spotify:
Lizette &

Youtube:
www.youtube.com/user/lizetteand

koplankar

iTunes:
https://itunes.apple.com/se/artist/lizette/id30864502?l=en

Ginza:
www.ginza.se/product/lizette-/just-smile/158292/

Foto: Sofia Lundberg

{youtube}mq0BdiocNgw{/youtube}
{youtube}HUb1VvyvoS4{/youtube}
{youtube}DUMh3UQVPRo{/youtube}
{youtube}5GzFn21yHEQ{/youtube}
{youtube}8AAQH8t7GiY{/youtube}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER