VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Rammstein har släppt albumet “Zeit” och skriver historia

Idag fredag den 29 april släpper tyska industrirockarna Rammstein sitt åttonde studioalbum ”Zeit” (Tid). I sommar slår de rekord i Sverige då de blir det första rockbandet någonsin som gör tre Ullevi-konserter på raken.

När bandets utsålda arenaturné fick skjutas upp på grund av pandemin använde Rammstein tiden till att skapa albumet ”Zeit”. Albumet släpps nästan exakt tre år efter deras förra självbetitlade album. ”Zeit” spelades in i La Fabrique Studios i Saint-Rémy-de-Provence, södra Frankrike med bandets husproducent Olsen Involtini. Till albumet har bandet blivit fotograferade av den kanadensiska artisten Bryan Adams.


I sommar gör Rammstein tre konserter på Ullevi. De blir det första hårdrocksbandet någonsin att spela på Ullevi tre kvällar i rad. För de som har en biljett väntar inte en konsert, utan en upplevelse.

Polarstudion och Stockholm agerade hemmaborg för bandet under tiden Rammstein spelade in sitt debutalbum ”Herzeleid” 1995. Nine Inch Nails frontman Trent Reznor fastnade direkt för albumet och plockade in två av Rammsteins låtar till soundtracket av David Lynchs film ”Lost Highway”. Under loppet av en karriär som sträcker sig över nästan 30 år har Rammstein sålt mer än 20 miljoner album runt om i världen och gjort otaliga spektakulära, banbrytande turnéer. Med det nya albumet “Zeit” och en stor europeisk och nordamerikansk turné våren och sommaren 2022 är en sak redan säker: det kommer att bli ett stort Rammstein-år!

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT