VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Hostel-i-Hamburg

På turné med Bloodbound – turnérapport 2

0 Shares

Hostel-i-Hamburg
Torsdag 24 oktober. Tyskland.

 

Nu har jag sett Berlin. Genom rutan på en minibuss…


Vi kom fram till Hamburg något senare än beräknat, men ändå i ok tid. Det blir ju ändå en massa väntan före och efter riggning och soundcheck. Även denna kväll fick vi dela loge med det andra förbandet, Pike’s Edge. Eller ja, första förbandet om vi ska gå i rätt ordning eftersom de inleder varje kväll. Logen låg i anslutning till dörren ut till scen, så idag fick jag för första gången se Udo på nära håll och säga hej i förbifarten. Wohoo!

Mer riggning och allt kändes under kontroll, så jag fick äta i lugn och ro denna kväll. (Till skillnad från igår när jag åt, bytte om, sminkade mig och hann med ett toalettbesök på tio minuter). Stället skulle öppna dörrarna 19.00, men när jag lallade ner till merchhörnet hade insläppet redan börjat… Bara att spotta i nävarna och köra på då! Bra kväll, många trevliga kunder och mycket övande på tyskan, det var många som inte talade engelska. Fick dessutom ha bandet på plats mycket, vilket är bra för försäljningen, det är många som vill ha sina skivor signerade och fotograferas med killarna. De snälla pojkarna såg även till att med jämna mellanrum förse mig med dryck, mycket uppskattat!

Sen den välbekanta proceduren med att plocka ner och packa ihop allt…och sen ännu mer väntan. Först skulle U.D.O.s merch ut, såklart. Av någon anledning fick vi även vänta på att Pike’s Edge skulle lasta ut sina prylar. Drygt. Fylla bussen och iväg till nattens hostel som tacksamt nog bara låg några minuters bilfärd bort. Som vanligt två fyrabäddarsrum (snarkrummet och icke-snarkrummet) och även nu två våningssängar. Men – toalett och dusch i rummet, yihaaa! Lyx = gratis wifi, toalett, dusch och färdigbäddade sängar, haha!

 

Fredag 25 oktober. Tyskland.

Upp vid 7.30 och iväg igen vid nio-tiden. AvfallDet känns lite hemskt att se killarna sitta med de stora och tunga merchkartongerna i knät – jag känner mig extra pressad att sälja bra nu framöver!

Tankning och frukost är en bekant kombination. För att göra det hela extra vackert blev det idag ståendes vid en avfallstunna. Det ÄR glamoröst att vara på turné…

Leipzig nu, dags att jobba igen – tjohej så länge!

 

Känns lite som att jag börjar få rutin på detta nu – det går allt snabbare att rigga inför varje spelning. Hade till och med tid att sitta och äta i lugn och ro tillsammans med grabbarna innan det var dags för öppning. Delade merchutrymme med de båda andra bandens säljare och det var fascinerande att se invasionen till U.D.O.s avdelning direkt efter insläpp. Pike’s Edge-tjejen och jag kunde bara stå och fnissa åt folkstormen, men samtidigt blev jag lite orolig för vår del. Om publiken BARA består av huvudbandsfans…vad kommer det att innebära? Det betydde definitivt att det var tomt vid merchen under U.D.O.s spelning och att publiken var svårflörtad i övrigt. Men får man ha bandet stående vid prylarna vid stängning så får man en hel del sålt ändå bara med argumentet att bandet kan signera inköpet. Duschen-i-LeipzigTyska fans gillar autografer.

Natten spenderades på spelstället. Visserligen väldigt skönt att inte behöva stressa med inpackning, köra iväg och packa ur och packa in, men bekvämt? Absolut inte. Dessutom hade det andra förbandet bestämt sig för att festa till efter spelningen. I vår gemensamma loge. Så det var ju lönlöst att försöka sova innan de åkte vidare. Lika bra att köra lite ölhäng för vår del också. Men när de hade åkt iväg var det bara att försöka hitta sig en plats att få sova några timmar på. Det fanns ju en hel del soffor, men inte så stora och inte så bekväma och det var kallt. Detta måste vara lågvattenmärket vad gäller boendet på denna turné.

Och så duschen då…av någon anledning låg det dessutom en gurka där inne. Vill man ens veta varför?

 

Lördag 26 oktober. Tyskland.

Självklart kom vi iväg senare än vi tänkt oss, så när vi var framme i Burglengenfeld (säg det snabbt sju gånger på raken utan att snava med tungan!) var det mer eller mindre dags för soundcheck på stört. Jag försökte hitta en plats att kunna rigga upp merchen på…vilket inte var det lättaste. Efter många om och men löste det sig i alla fall, tack vare bra kontakt med huvudbandets merchare Simon som stuvade om sina prylar så att jag fick plats. Snabbmiddag och sen stressa med att rigga klart och sen var det bara att köra på. HotelletDet gick lite halvtrögt, men det känns som att det var många som hörde Bloodbound för första gången och uppskattade det – för vi sålde många skivor, KUL!!!

Packa ihop (yay, en kartong mindre att böka med!) och en halvtimmes bilresa till nattens härbärge. Ett hotell! Yiiihaaaaaa!

Efter en god natts sömn ska vi nu packa ihop allt, äta frukost och bege oss till det första headlinergiget på vändan – Österrike, here we come!!!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter