VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Packning-pagar

På turné med Bloodbound – turnérapport 1

88 Shares

Packning-pagar
Ibland dyker det upp saker som det bara inte går att tacka nej till. Tre veckors turnerande i Tyskland, Österrike, Holland och Schweiz är definitivt en sådan.

Att sälja merch för Bloodbound som kuskar runt som förband till U.D.O. låter på papperet som ett förvisso hyfsat slitigt, men samtidigt ganska trivsamt sätt att spendera delar av hösten på. Åka omkring och se nya städer, sova på hotell, hänga med musiker och må allmänt bra.


Och det är ju så glamoröst att vara ute på turné… Eller hur var det nu?

Tisdag 22 oktober. Sverige.

Blev upphämtad hemma av nästan hela bandet i en redan välfylld minibuss, men det var ju bara att slänga in mina pinaler och sätta sig och åka iväg. Första stoppet: Uppsala. Hämtning av mer prylar. Andra stoppet: Norrköping. Hämtning av sångare och mer packning, så nu var vi åtta personer på väg – bandet, jag och ljudtekniker. TRÅNGT men förvisso trevligt och uppriggad TV-skärm för alla i mitt- och baksätet. I framsätet har man radioteater, men det fungerar det också. Det fick i alla fall den långa vägen ner till Trelleborg att kännas lite kortare. I Trelleborg tog vi färjan 22.00 över till Sassnitz. Drygt fyra timmar utan sovmöjligheter annat än i fåtöljer, men det var ok. Vi hade ju rum bokat en bit ifrån terminalen och visste att vi skulle hinna få lite sömn innan det var dags att åka vidare.

Framme i Tyskland runt 02.30 och efter lite förvirring lyckades vi hitta fram till Stralsund (tack, gps:en!) och där blev det någon kilometer körning på vad som skulle kunna vara världens sämsta väg – stenigt och fullt med extra gupp. Och med väldigt tungt lastad buss.

Vid fyrasnåret lyckades vi väl alla somna, uppdelade i två fyrabäddarsrum på ett hostel. Glamoröst, var ordet va?

Onsdag 23 oktober. Tyskland.

Planerad avfärd mot Berlin 10.00. Så blev det inte riktigt. Adressen till C-Club gick inte att skriva in i vår gps. Vårt hostel hjälpte oss med lån av dator för att kolla upp fler adresser, men inga träffar alls. Spännande. Att åka till Berlin på måfå kändes inte som en briljant idé, men vi lyckades få riktningar åt rätt håll i alla fall. Efter en stunds färd hittade vi ett ställe där vi kunde köpa en ny gps – och se, då blev det genast mycket enklare. Glada i hågen, men trötta och hungriga, fortsatte vi färden. Kombinerad tankning och frukost på en bensinmack gav ny energi, likaså Morgan och Ola-Connys äventyr som faktiskt är lika roligt bara att lyssna på.

Framme i Berlin nittio minuter senare än beräknat – hets och stress och riggning och soundcheck och nerver. Hur skulle det bli? Turnépremiär utan en nylig spelning i ryggen och med en sångare som kört hela vägen (för första gången utomlands, dessutom) och som dessutom lät som ett rossligt gammalt tåg i halsen på morgonen… Men det gick över förväntan trots allt, skönt!

När U.D.O. spelat klart var det mesta inslängt i bussen igen. Utom all merch, eftersom det fortfarande var en del människor som ville handla. Just ja, till klubben i Berlin hade det levererats fyra lådor ny merch också… Spännande. Alla i mitt- och baksätet fick stora kartonger i knät innan vi kunde köra mot nattens palats – ett ungdomshostel med dusch och toaletter längst bort i korridoren. Och våningssängar. Nåväl, vi slapp ju i alla fall bädda själva som vi fick göra natten före. Nu kan jag dessutom säga att jag har legat hela natten under sångaren i Bloodbound. Hahaha!

 

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter