VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Walter Trout ger ut nytt album

”Hur långt en människa än reser så kan hon aldrig fly från sitt förflutna”, säger den amerikanske bluesgitarristen, sångaren och låtskrivaren Walter Trout. På sitt nya album ser Walter mot horisonten och det positiva som har hänt honom under den senare delen av sin karriär. Han har flyttat från Kalifornien till Danmark med sin kära familj och fått ett nytt kontrakt med Provogue Records/Mascot Label Group. Trots sina 70 år skriver bluesmannen på ett nytt kapitel i historien om sitt liv.

För ett par år sedan turnerade han med sin senaste platta ”Ordinary Madness” i bagaget. Det slutade dock i frustration då Covid gjorde det alltför farligt för att fortsätta, delvis på grund av en tidigare levertransplantation. Han drog sig därför tillbaka till Danmark där han inte bott på många år. ”Jag har hållit på med det här sedan 1969 då jag började spela på barer i New Jersey”, minns han. Även om Trout spelade gitarr varje dag har tillvaron känts frustrerande under pandemin. ”Min fru och manager Marie visste att jag behövde skapa musik, så hennes 70-årspresent till mig var ett nytt skivkontrakt, som hon förhandlat fram”, berättar Walter.


Han flög till den amerikanska västkusten, där hans producent Eric Corne hade ordnat fram en studio. Trout filade på låtarna till ”Ride” i sitt övergivna hus i Huntington Beach, Kalifornien. Fast till och med i detta paradis, bland vajande palmer och vågornas brus, kom hans förflutna ikapp honom.

Trout gick med i John Mayall’s Bluesbreakers 1985, innan han påbörjade sin ännu pågående solokarriär 1989. Innan dess gick han igenom några minst sagt kaotiska år, som sologitarrist för knepiga artister och som medlem i ett band, vilket under en tid kontrollerades av Hells Angels. Walter fick problem med missbruk. Allt kan spåras tillbaka till hans problemfyllda uppväxt i New Jersey. Han hade en instabil styvfar, som själv led av chock efter sin tid som krigsfånge och den mannen var ett ständigt orosmoment. Då ”Ride” började ta form kunde han inte hjälpa att dessa plågsamma minnen kom att färga musiken.

Annons:

Vid det här laget vet Trout att ingen kan bli kvitt sitt förflutna, men med ”Ride” har han kunnat lätta på trycket, både för sig själv och sina lyssnare. Det kommande albumet är definitivt en musikalisk resa enligt Walter och han försökte att täcka in så mycket som möjligt.

Walter Trout ger ut sitt nya studioalbum den 19 augusti. ”Ride” kommer att finnas tillgänglig som CD, LP och digitalt. Lördag 11 juni spelar han på Sweden Rock Festival. I november kommer han tillbaka till Sverige för tre konserter. De blir i Göteborg, Stockholm och Karlskrona.

Låtlista, ”Ride”:
01. Ghosts
02. Ride
03. Follow You Back Home
04. So Many Sad Goodbyes
05. High Is Low
06. Waiting For The Dawn
07. Better Days Ahead
08. Fertile Soil
09. I Worry Too Much
10. Leave It All Behind
11. Hey Mama
12. Destiny

Walter Trout ger ut nytt album 1

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT