VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
sherlock-brothers-band-2013-promo01-logo

SHERLOCK BROTHERS skriver kontrakt med ROCKNYTT LAJJV AGENCY

sherlock-brothers-band-2013-promo01-logo

SHERLOCK BROTHERS kommer från och med nu att bokas av Rocknytt Lajjv Agency.

Sherlock Brothers är ett femmannaband från Mälardalen. Bandet har kommit att bli uppmärksammade för sina kaosartade livespelningar. Musiken kan förklaras som en kombination av 70-talssväng och rockig grunge försett med ett modernt sound.


Under våren 2011 släpptes debutplattan ”Black Cat Tango” via Ninetone Records (CORRODED, LILLASYSTER m.fl).

Efter framgångar med singlar som ”Stay” och ”Rollin’” från debutplattan ”Black Cat Tango” följt av en resa runt bland Sveriges alla hak, rockklubbar festivaler belönades Sherlock Brothers med det prestigefyllda priset för årets svenska genombrott 2011 vid Bandit Rock Awards. Nu är det äntligen dags för en ny skiva som kommer att bära namnet ”Monkey Made Nation”.

Arbetet med den nya plattan började som vanligt med att de 5 bröderna i Sherlock Brothers träffades i replokalen för att med svett, glädje och en skvätt ilska sätta igång jammandet av det nya materialet. Genom att ses tillsammans och jamma föds inspirationen som i slutändan ger det unika soundet som är Sherlock Brothers.

Allt eftersom idéerna sprudlade märkte bandet att materialet skulle komma att skilja sig en aning från föregående album utan att för den delen kliva bort från det Sherlock Brothers som fansen älskar. Att leka med nya gitarrljud och även med nya taktarter som i den kommande singeln “Beautiful” blev en utmaning som bandet med glädje spann vidare på. Den nyskrivna musiken gav inspiration till att öppna upp en ny dimension i textförfattandet där det personliga blir allmänt och det allmänna blir personligt när det blandas runt i Sherlock-grytan.

Den första singeln ”Beautiful” från ”Monkey Made Nation” handlar i korthet om att födas, leva och dö med allt vad det innebär. Det är den kortaste låten som Sherlock skrivit men samtidigt visar den upp allt som behövs, både musikmässigt och textmässigt utan kompromisser. Med glädje, förhoppning och en stor portion stolthet är Sherlock Brothers nu redo att dela med sig av sitt nya alster till världen. Singeln “Beautiful” släpps den 13 november medan albumet “Monkey Made Nation” släpps den 27 november via Ninetone Records.

{youtube}1ZDncAFT2lU{/youtube}


Diskografi

Black Cat Tango (2011)
Monkey Made Nation (2013-11-27)

Medlemmar

André Andersson – sång
Marcus Hellgren – gitarr
Alexander Nordqvist – gitarr
Johan Andersson – bas
Andreas Lindqvist – trummor

Sherlock Brothers – Facebook:
 www.facebook.com/sherlockbrothers

 


ROCKNYTT LAJJV AGENCY

Rocknytt Lajjv Agency är ett bokningsbolag som framför allt kommer att jobba med band vars musik har tillräckligt hög potential för att etablera sig i toppen på den svenska Rock och Hårdrocks-marknaden.

Vår ambition kommer att vara att få ut våra band över hela landet på alltifrån mindre klubbspelningar till stora festivaler.

Utöver bandbokningar kommer Rocknytt Lajjv Agency på ett unikt sätt även att kunna erbjuda konstnadsfri marknadsföring av eventen i samband med bokning. Detta sker i form av banners på Sveriges största nättidning för rock-och metalnyheter, https://www.rocknytt.net/, samt även via vår Facebooksida som har över 50.000 följare.

Följande band bokas via Ron & Nina Dahlgren – [email protected]

Days Of Jupiter
Dust Bowl Jokies
Egonaut
Mean Streak
Saffire
Sherlock Brothers
The Night Flight Orchestra
The Quill

rla-logo

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link