Foto: Mercedes Lindman

Skid Row släpper nytt album – första singeln ute nu

Skid Row med nya sångaren Erik Grönwall släpper nytt album. Ta del av låtlista, omslag och lyssna på första singeln "The Gang's All Here".

Skid Row med nya sångaren Erik Grönwall släpper nytt album. Ta del av låtlista, omslag och lyssna på första singeln “The Gang’s All Here”.

Ett nytt studioalbum “The Gang’s All Here” släpps den 14 oktober via earMusic. Albumets första singel, som även är albumets titelspår, finns tillgänglig för lyssning nedan.

I förrgår avslöjade Skid Row att man gått skilda vägar med sångaren ZP Theart och ersatt honom med Erik Grönwall (New Horizon, ex-H.E.A.T).

Grönwall, som vann svenska Idol 2009 och som varit frontman i H.E.A.T under tio år, har hyllats som en av modern rocks bäste sångare och frontmän. Efter att han häromåret fick diagnosen leukemi har Erik Grönwall nu inte bara friskförklarats, utan han tar sig nu an världen med förnyad kraft och energi.

Den 26 mars drar de ikoniska rockarna Skid Row i gång sin s.k. ”residency” i Las Vegas, där de under tre veckors tid kommer att hålla en rad konserter på Zappos Theater i Las Vegas som gäster till Scorpions. Detta blir också första gången Erik Grönwall står på scenen med sitt nya band. Albumet ”The Gang’s All Here” släpps den 14 oktober av earMusic och har producerats av Nick Raskulinecz som bland mycket annat har Foo Fighters, Rush, Alice In Chains, Halestorm och Evanescence på meritlistan. Det märks med all önskvärd tydlighet att Skid Row tillsammans med sin producent och sin nye sångare har fått en nytändning, där de levererar ett album som bibehåller det sound som är karakteristiskt för dom, men i en hungrig och modern tappning och med energin på topp.

Skid Row tog rockvärlden med storm när de 1989 släppte sin självbetitlade debut. Grabbarna från New Jersey som kryddade sin hårdrock med en lagom dos uppkäftig punkattityd, blev över en natt stjärnor och deras videos snurrade konstant på MTV, de sålde miljontals album världen över och släppte odödliga hits som ”18 And Life”, ”Youth Gone Wild” och ”I Remember You”. Deras andra album ”Slave To The Grind” gick rakt in på Billboard-listans första plats, och resten är historia.

Måndagen den 28 mars släpper Skid Row alla detaljer kring sin kommande Europaturné. Till dess får vi hålla till godo med singeln, och tillika titelspåret från den kommande plattan: ”The Gang’s All Here”.

Låtlista:
01. Hell Or High Water
02. The Gang’s All Here
03. Not Dead Yet
04. Time Bomb
05. Resurrected
06. Nowhere Fast
07. When The Lights Come On
08. Tear It Down
09. October’s Song
10. World’s On Fire

Skid Row släpper nytt album - första singeln ute nu 1

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER