VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
ghost-burger-01

GHOST – nu som kontroversiell hamburgare

0 Shares

ghost-burger-01
Hajpen kring det ockulta Linköpingsbandet GHOST når nya höjder.

Restaurangen Kuma’s corner i Chicago, som namnger sina hamburgare efter kända hårdrocksband, har fått ett tillskott på menyn: Ghost-burgaren.


Precis som namnet antyder inspireras restaurangens nya hamburgare av det kultförklarade svenska bandet. Hamburgaren, som består av både get- och nötkött, toppas med en rödvinsreduktion samt en ovälsignad nattvardsoblat. ghost-01-effie-trikili-rocknytt.netEnligt den amerikanska dagstidningen Chicago tribune har Ghost-burgaren skapat ramaskri bland religiösa då den anses vara ”smaklös”.

”Det är ett hån mot det som är heligt och att det samma kan sägas om bandet”, säger Jeff Young,  mannen bakom bloggen ”The Catholic Foodie”, till ovannämnda tidskrift.

Luke Tobias från Kuma’s corner skriver på restaurangens hemsida att han har noterat hur somliga har blivit upprörda över den nya hamburgaren, vilket han i sin tur finner märkligt då deras intentioner är harmlösa.
”Saken är den att oblaten inte har välsignats, vilket innebär att det egentligen enbart är ett kex. Det här har inget med religion att göra, utan det handlar om att vi gillar det här bandet och att vi tycker att det de gör är coolt.”

Vidare påpekar Luke Tobias att USA:s konstitution ger dem rätten att servera den kontroversiella hamburgaren och att de därför inte kommer att ta bort den från menyn.
”Ghost-burgaren kommer att erbjudas på Kuma’s corner under hela oktober månad. Dessutom är Ghost på turné i USA för tillfället och vi uppmanar alla att bekanta sig med det här fantastiska bandet genom att stötta dem på någon av deras konserter.”

Ghost-burgaren kostar 17 amerikanska dollar, vilket motsvarar cirka 109 svenska kronor. Förutom tidigare nämnda ingredienser och toppings innehåller hamburgaren vit cheddarost samt chili-aioli – till synes oskyldiga ingredienser.

NBC Chicago har rapporterat om den kontroversiella hamburgaren: 

{youtube}cQAKSTYo36M{/youtube}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter