VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Legenden-om-HammerFall-Dronjak

Legenden om HammerFall – Oscar Dronjak skriver årets häftigaste bandbiografi!

185 Shares

Legenden-om-HammerFall-Dronjak

Legenden om HammerFall är en unik historia om en passionerad kamp för den sanna rocken, den fullständiga utlevelsen av ett bands visioner och vikten av att tro på sig själv och att aldrig ge upp.

Göteborg, tidigt nittotal: hårdrocken är överallt, nya hårda band bildas och det nya Göteborgssoundet dånar ut över världen. Men i stormens öga står några grabbar med helt andra stilideal. Deras passion är den melodiösa hårdrocken med kraftiga rötter i åttiotalet och ”så mycket nitar och läder på scenen som möjligt”.


För att få utlopp för sin kärlek till dessa klassiska tongångar bildar man HammerFall – till en början mer som en pysventil från hårdare grejer än en satsning på världs-herravälde. Men musiken, ”tidlös metal med läder, nitar, dubbelsolon och låtar av stål”, väcker större uppmärksamhet än så. Och när en slumpmässigt inspelad VHS av bandets framträdande i en rocktävling når ett skivbolag på jakt efter just ett klassiskt hårdrocksband, tar allting plötsligt fart. Inom kort står bandet på den tyska festivalen Wacken inför tiotusentals fans som sjunger med i alla låtar från den succéartade debutplattan.

Resan ut i världen fortsätter och med megahiten Renegade tar man det slutgiltiga klivet upp på alla stora estrader. Men vägen är knappast spikrak och kantas av personliga tragedier, märkliga försvinnanden, svensk avundsjuka, trafikolyckor och inre stridigheter i bandet.

Oscar Dronjak växte upp i Mölndal och bor idag i Härryda utanför Göteborg. År 1993 startade han heavy metalbandet HammerFall, och har med dem sålt över två miljoner skivor och turnerat världen runt sedan 1997. När Oscar inte lirar med något av sina band eller skriver musik går han gärna på långpromenader med sina hundar, spelar TV-spel samt tränar taekwondo.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link