VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
metallica-live

Världspremiär för Metallicas nya film

metallica-live
I går var det världspremiär för Metallicas nya film ”Metallica through the never” i samband med den 38:e upplagan av Toronto International Film Festival.

Filmen sammanväver en uppdiktad berättelse om en medlem i Metallicas turnéstab med ett mystiskt uppdrag samt autentiska konsertsekvenser från bandets spelningar i Vancouver, Kanada, förra året.


Enligt basisten Robert Trujillo har bandet länge haft tankarna på att göra en konsertfilm, men att de ville göra något extra, därav ”Metallica through the never”. Till The Pulse of Radio berättar han följande:
”Vi kände att en traditionell konsertfilm saknade en ingrediens. Den ingrediensen var ett tydligt berättande. (…) Efter många försök och misstag är vi äntligen här.”

Filmen lanseras på utvalda IMAX-salonger runt om i USA den 27 september. Dessförinnan får hårdrockare i ett antal amerikanska städer som till exempel San Francisco en exklusiv förhandstitt. Europapremiären går av stapeln på torsdag. Då får CineStar IMAX Sony Center i Berlin den stora äran att visa ”Metallica through the never”.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link