lamb-of-god-band-2012

LAMB OF GODs spelning i Malaysia ställs in

lamb-of-god-band-2012
I går beslutade malaysiska myndigheter att ställa in LAMB OF GODs spelning i Kuala Lumpur som skulle ha gått av stapeln den 28 september.

lamb-of-god-band-2012
I går beslutade malaysiska myndigheter att ställa in LAMB OF GODs spelning i Kuala Lumpur som skulle ha gått av stapeln den 28 september.

Rocknytt har tidigare rapporterat om att ett flertal muslimska organisationer har uttryckt oro över att låta Richmond-killarna i Lamb of god uppträda i Malaysia. Detta då de hävdat att bandet skulle äventyra malaysiernas moral och muslimska tro.

Den slutgiltiga domen fattades vid ett möte på Central Committee On Applications For Filming And Performances By Foreign Artistes (Puspal) där ett flertal berörda parter närvarade. Emellertid erkänner konsertarrangörerna Livescape Sdn Bhd att de ligger bakom beslutet. Enligt den malaysiska tidskriften The Star Online hade Livescape bandets säkerhet i åtanke när beslutet togs. ”Detta svåra beslut gjordes efter noga övervägande hos oss på Livescape. Vi tänkte bland annat på protesterna av diverse grupper och dödshoten som de utfärdat mot bandmedlemmarna.”

Kort efter att Livescape offentliggjorde beskedet om att ställa in konserten släppte bandet själva ett pressmeddelande där de uttryckte sin frustration över situationen. I pressmeddelandet påpekade amerikanarna att dessa människor inte har någon vetskap om innehållet och de bakomliggande meningarna i deras musik.
”Vi skulle vilja bjuda in alla som känner sig stötta av vår musik till en diskussion om motiven som ligger bakom våra låtar. Innan de öppet felbedömer oss på grund av förutfattade meningar och ytliga misstolkningar.”

Människorättsaktivisten Michelle Yesudas har öppet försvarat Lamb of god i tidningen The Sun Daily:
”Först och främst är inte Lamb of god ett black metal-band. Människor som förstår hårdrock vet att det är en skillnad på black metal och andra genres. Det här är verkar vara en attack mot ickekonformister. Ett par timmars lyssnande på ett band kommer inte att förändra ett lands moraliska integritet.”

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER