VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Claudio Oyarzo Press 2013 Jennie Nord

Metal-musiker gör skådisdebut i “Snabba Cash – Livet Deluxe”

692 Shares

Claudio Oyarzo Press 2013 Jennie Nord

På fredag har “Snabba Cash – Livet Deluxe” biopremiär över hela landet. Förutom välkända skådespelare som Joel Kinnaman och Matias Varela i huvudrollerna kommer ni även att få se Claudio Oyarzo, till vardags gitarrist i metal-bandet MINORA och basist i thrash metal-gruppen THE RESISTANCE, i sin debutroll som rånare.

“Snabba Cash – Livet Deluxe” är den avslutande delen i Snabba Cash-trilogin, som är baserad på författaren Jens Lapidus framgångsrika bokserie som utspelar sig i Stockholms kriminella undre värld.


Rocknytt.net kontaktade Claudio Oyarzo via mail för att höra om hans medverkan i filmen.

Vem spelar du i Livet Deluxe?
– Jag spelar en karaktär vars namn är Ramon. Han är med i ett rånargäng som leds av huvudrollsinnehavaren Matias Varelas karaktär, Jorge. Min karaktär är en tystlåten kille som är mer styrd av handling än av pladder. Förtjust i vapen, pengar och musik skulle man kunna säga att han är.

Hur fick du rollen?
– Jag spelade på Debaser i Stockholm med mitt ena band MINORA någon gång under våren 2012 när castingansvarige för produktionsbolaget som äger Snabba Cash-trilogin var på spelningen och tittade. Anledningen till hans närvaro på giget var för att mannen i fråga är Johannes Persson (KHOMA, CULT OF LUNA). Han och jag är gamla vänner från tiden vi turnerade ihop under 90-talet med våra dåvarande band. På Johannes begäran åkte jag till produktionsbolagets kontor dagen efter spelningen för att hjälpa honom med en skådespelare som skulle läsa några repliker för honom. Då jag kan spanska var jag till god hjälp, tänkte väl han. Detta som eventuellt skulle kunnat ge mig en mindre statistroll som tack för hjälpen, resulterade istället i att jag fick en något större roll i filmen. Om jag inte minns fel så bestämdes detta av regissören Jens Jonsson och producenten av Snabba Cash-filmerna. Jag minns att jag fick ett samtal av Johannes under sommaren 2012 där han sålde in mig på idén att tacka ja till en lite större roll och att jag skulle ge detta en chans. Ärligt talat så tror jag att han övertygade mig när han började pladdra om vapenträningen som skulle äga rum under hösten faktiskt, hahaha!
Minora 2013 - Framednoise Daniel Falk
När och var spelade du in dina scener? Hur var inspelningen (tempot, crewet och så vidare?)
– Jag spelade in alla mina scener under hösten/vintern 2012. ”Snabba Cash – Livet Deluxe” ska utspela sig i Stockholm men majoriteten av scenerna är inspelade i Göteborg. Då jag var den enda i castingen som var från Göteborg, gjorde det att allt flöt på bra för min del. Självklart var jag i Stockholm vid några tillfällen på exempelvis möten, vapenträning och diverse annat men i regel var jag på hemmaplan. 

Tempot var sjukt högt. Långa dagar, övertid och ett jävla springande. Då jag är med i rånsekvensen som hela filmen utspelar sig runt var vi tvungna att repetera den grundligt och detta gjordes dagen efter att jag hade kommit hem från Riga efter en spelning på en hårdrockskryssning med THE RESISTANCE. Jag var hur trött som helst och min trötthet höll i sig filmen igenom. Rånsekvensen är filmad på ett väldigt speciellt sätt, det är en enda lång tagning. Jag tror att vi gjorde fem eller sex sådana långa tagningar, så man var rätt slutkörd efter det. Jag har också en scen som jag var sjukt nervös över, dessvärre kan jag inte avslöja mycket mer än att det skjuts rätt vilt. Det var High Chaparral, minst sagt.
Allt runt omkring filmen var väldigt spännande också såklart. Stuntmän, bilar, vapnen med mera. Självklart var det också ett satans väntande men crewet var sjukt hjälpsamma och trevliga så det gick hur bra som helst ändå. Vi i ”rånargänget” som hade många scener med varandra träffades ofta efter ”jobbet” på någon öl i hotellobbyn och övade på repliker samt arbetade fram nya som vi tyckte passade och gav dem till regissören som var väldigt tacksam för vår hjälp. En övervägande intressant och ganska god erfarenhet, helt klart.

Hur var dina motspelare (Matias Varela som spelar “Jorge” och övriga)?
– Jag håller mig till skådisarna jag jobbade närmst med, det vill säga ”Jorges gäng”. Mathias Varela (Jorge) är väldig trevlig. Han var rätt mån om att sammanhållningen i gruppen skulle vara bra, så vi i ”vårt gäng” umgicks rätt frekvent även off set. Killen är en skicklig skådespelare som har en del erfarenhet och det gjorde i alla fall mig trygg i att våra scener skulle bli bra. Resten av grabbarna var väldigt trevliga med. Hugo Ruiz (Sergio) är en vis man med sjukt bra driv och blev nog lite av en fadersgestalt i vårt gäng. Fantastisk man med en hel del filmerfarenhet. Pablo Leiva Wenger (Pablo) är en ung skicklig teaterkille som erbjöd grym comic relief som fick mig att skratta mer än en gång. Kalled Mustonen (David) är en snubbe som gjort en massa film tidigare och är väldigt seriös i sin roll. Han gjorde en av mina absoluta favoritscener i filmen. Till sist en kille vid namn Godfrey som var på gymmet mer än ofta och när han inte ägnade sig åt det lyssnade han på vrålhög hip hop i sina lurar, hahaha!

The Resistance 2013 - Sinners Art Michaela Barkensjö

Hur mycket ser man av dig i den färdiga filmen?
– Svårt att säga faktiskt. Jag var på galapremiären rätt nyligen och hade dessvärre glömt mitt stoppur på hotellet. Nämen seriöst talat, bara rånsekvensen ska vara runt fem minuter säger dem, så jag har inte den blekaste faktiskt. Jag vet att jag hade runt tio inspelningsdagar av 32 möjliga vilket är ganska mycket sägs det. Jag har faktiskt ingen susning om det är mycket eller lite i förhållande till max antal dagar. Detta är min första film trots allt.

Är skådespeleri något du skulle tänka dig att fortsätta med?
– Eventuellt. Jag gjorde ett snabbt gästspel i ”Ettor och Nollor” som är en Götafilm/SVT-produktion (http://www.gotafilm.se/?page_id=53). Det enda jag vet om det här projektet är att Johan Renck (Vikings, Breaking Bad, The Walking Dead) är regissören och att Matias Varela, Said Legue och Gustaf Skarsgård har roller i den. Jag fick förfrågan om detta under Göteborgs filmfestival av en i Snabba Cash-crewet som skulle jobba med det här projektet efter att ”Snabba Cash” var färdig. Min så kallade roll i ”Ettor och Nollor” är mikroskopisk och är mer en grej jag gjorde för att vara schysst samt att få hänga en dag med Said Legue som kan vara en av väldens gladaste och skönaste snubbar. Honom känner jag via Matias förövrigt.
Alltså, så här är det. Jag har inte sökt en enda roll i mitt liv, om dem kommer till mig och det verkar intressant så, kanske. Jag är inte skådespelare, jag är musiker och det är vad jag ägnar all min fritid till. Att jag råkade få en roll i ”Snabba Cash” kommer inte ändra det faktum att det är musik som är min passion. Efter min familj och mina vänner betyder mina två band allt för mig. Så låt mig ta tillfället i akt och hälsa alla som kan tänkas läsa detta att kolla upp MINORA och THE RESISTANCE. Tack ska ni ha!

“Snabba Cash – Livet Deluxe” har biopremiär fredag den 30 augusti. Trailer till filmen (Claudio Oyarzo syns vid 0:41) och musikvideos med MINORA och THE RESISTANCE kan ni se i spelarna nedanför.

{youtube}Yuu66-w1oSQ{/youtube}

{youtube}V3C1recsoZw{/youtube}

{youtube}M6_eL8kIv5g{/youtube}

Foto: Jennie Nord @ Jennie Nord Photography (toppbild), Daniel Falk @ FramedNoise (MINORA), Michaela Barkensjö @ Sinners Art (THE RESISTANCE)

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter