VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
falling-rain-crashdiet-danny-saucedo

Idol-Danny spelade in singel med CRASHDÏET – Lyssna och läs!

falling-rain-crashdiet-danny-saucedo
Aftonbladet har tidigare i år avslöjat att Danny Saucedo spelade in en demo tillsammans med Crashdïet, något som endast var känt hos de mer inbitna fansen. Men det är först nu som denna demo finns tillgänglig via youtube.

När det stockholmbaserade sleazebandet Crashdïets frontman och grundare Dave Lepard (född David Roberto Hellman) begick självmord i januari 2006 så sa de andra bandmedlemmarna i ett pressmeddelande att “Crashdiet kommer definitivt inte fortsätta som band. Crashdiet bestod av fyra människor och nu har en lämnat oss”. Men senare samma år sammanstrålade basisten Peter London, trummisen Eric Young och gitarristen Martin Sweet på nytt. Tillsammans började de spela in demos under namnet “Crashdïet”, och en av dessa låtar var “Falling Rain” som senare kom att släppas som singel på albumet “The Unattractive Revolution”.


På de olika demos trion spelade in provade man ett gäng olika sångare. Förutom att gitarristen Martin Sweet lade sång på det tidigare demo-stadiet spelade man även in demos med Johnny Gunn från brittiska States of Panic (f.d. Peep Show), Ivve från Pretty Wild, Olliver Twisted från finska Reckless Love och Danny Saucedo – känd för sin medverkan i Idol, E.M.D. och Melodifestivalen. De tre första namnen känns rätt logiska för de flestas öron med tanke på att de alla var sångare i sleaze/glamband.

Danny Saucedo som i mångas ögon sticker ut från den listan imagemässigt lika mycket som Peter Harrysson i en höjdhoppartävling, är egentligen inte ett så långsökt val. Danny Saucedo är nämligen kusin med David Hellman, Crashdïets avlidne frontman och grundare. Och med facit i hand anser undertecknad som hört demos från samtliga av de ovannämnda sångarna att Dannys inspelning faktiskt är förvånansvärt bra. I Fredagskväll med Malin har han tidigare hörts sjunga delar av Crashdïets “Breakin’ the Chainz”, under rocktemat i Idol-tiden valde han att hylla sin kusin genom att framföra en låt av Guns N’ Roses – ett av Davids favoritband – och på minnesfestivalen Rest in Sleaze 2007 framförde Danny en låt han skrivit till minne av hans framlidne kusin. Både Eric Young och Danny Saucedo har tidigare uttalat sig om att det inte klickade helt och att de därför inte gick längre än till demostadiet.

Demon där Danny sjunger Crashdïets singel, “Falling Rain”, hittar du här nedanför artikeln.

{youtube}7Mxg0Sh4bNg{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter