VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
joe-bonamassa-video-02

Joe Bonamassa lanserar egen radioshow över nätet – tar in Derek Sherinian i sitt band

0 Shares

joe-bonamassa-video-02
Den erkände bluesrock-gitarristen Joe Bonamassa lanserade nyligen sin egen radioshow The Pickup som kommer att sändas varje vecka.

En unik och underhållande show som blandar musikhistoria, noggrant utvalda låtar, djupdykningar i gitarrernas värld samt avslöjande insikter från en musikers värld.


Programmen streamas varje fredag från www.thepickupradio.com men ligger sedan tillgängliga att lyssna på när som helst.

Oavsett om det gäller djupodlade kunskaper om Les Paul-gitarrer på obskyra inspelningar från 70-talet eller en vänskaplig diskussion om hur man döper sin gitarr blandar varje avsnitt kvicka skämt med roliga fakta och fantastiska anekdoter från livet på turné med en hårt arbetande musiker. Varje program kommer att vara unikt med specialprogram för högtider som jul och nyår men även innehålla fasta programpunkter. Musikvalet kommer att fokusera på blues och rockklassiker med artister som Eric Clapton, BB King, Freddie King, Johnny Winter och Jeff Beck likväl som obskyra inspelningar och nya talanger.

Genom ett samarbete med Amazon Affiliate kan man köpa musiken som spelas i The Pickup och där intäkterna oavkortat går till Bonamassas Keeping The Blues Alive, en välgörenhetsorganisation som hjälper ungdomar i deras musikaliska utveckling.

Derek Sherinian

Alice Cooper kallar honom “Keyboardens Caligula”, den förre klaviaturspelaren i Black Country Communion som numera spelar på heltid i Joe Bonamassas band. Sherinian kommer att delta på Joe Bonamassas Europa-turné i höst. Han har tidigare varit medlem i Dream Theater, Planet X och Black Country Communion samt turnerat och spelat in med bland andra Alice Cooper Billy Idol, Yngwie Malmsteen, Kiss och Black Label Society.

Joe Bonamassa spelar på Waterfront, Stockholm 11 oktober.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter