VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Blue Mountain släpper debutplattan “Karma Alarm” idag

Blue Mountain är ett svenskt melodiskt rockband som bildades våren 2021. Bandet består av medlemmar från mångåriga rockarna Angeline och sångaren Hans Birger (Soulblivion, MindSplit, Fatal Smile etc).

Bandets historia går tillbaka till slutet av 80-talet där medlemmarna växte upp i samma område i Hälsingland, spelade i olika band och tävlade om dominansen på de lokala scenerna. Efter år av turnerande och spelande under 90- och 00-talen korsades vägarna återigen. HB tog kontakt med producenten Jocke från Angeline och presenterade några demos på ett tidigt stadium med bara dakustisk gitarr och sång inspelad på hans mobiltelefon, Jocke gillade vad han hörde och började sedan arbeta med låtarna och inom några månader släpptes sexspårs EP’n “ONE”.


Musiken kan beskrivas som välspelad melodisk hårdrock. Några fina ord om “ONE” kunde läsas på olika webbplatser och till och med lite airplay på en amerikansk internetradiostation. Den svenska lokalradion lade till två av låtarna till sin spellista. Bandets fullängds-cd på 10 spår “Karma Alarm” släpps idag. Lyssna här!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter