VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
bulletbussen stoppad

BULLETs buss stoppad av tysk polis

187 Shares

bulletbussen stoppad
Trots att bussen passerat svensk bilbesiktning stoppades BULLETs buss av tysk polis i helgen, då de spelade på Wacken Open Air.

300 meter från backstageområdet på Wacken blev bandet stoppade av polisen som påstod att det var ett dumt beslut att ta sig till Tyskland i detta fordon. “- Everything is kaputt!” uttryckte sig den tyska polisen.


Bandet har haft Volvobussen från 1964 i runt åtta år och varje år tar de den till bilbesiktningen som godkänt den.
Trots detta, ansåg den tyska polisen att den var för gammal och skruttig för att köras. En tillkallad mekaniker testade bromsarna men Polisens bedömning var att de var dåliga och krävde 500 euro från bandet för betalning av mekanikern. Bussen fick därefter körförbud och dess registreringsskyltar plockades av.

Dagen efter när bandet skulle tillbaka till Sverige för en spelning i Finspång fick bussen slussas vidare på egen hand. För bärgningen fick bandet betala 2.000 euro, över 17.000 kronor.

– Vi fick bärga bussen till Danmark till gränsen och själva åka i minibuss. Och sedan fick vi köra från Danmark till Sverige. Där var allt som vanligt, det var inga problem, säger Hampus Klang, gitarrist i BULLET.

Bild: Bullet, Facebook

 

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter