Carl Linnaeus & Alex Bergdahl släpper boken KISS: Den sista dynastin

Författarna Alex Bergdahl och Carl Linnaeus har skrivit en ny bok om KISS: "Den sista dynastin".

Författarna Alex Bergdahl och Carl Linnaeus har skrivit en ny bok om KISS: “Den sista dynastin”.

Förboka nu och du får även en exklusiv affisch plus ett kort signerat av författarna: https://www.ginza.se/product/7058/

Mer än fyrtio år senare fortsätter Dynasty och Unmasked väcka debatt. Skivorna markerade en viktig brytpunkt i Kiss karriär då musiken blev lika viktig som den eldfängda showen. Bandet ömsade skinn och skapade två melodiösa album som bortsett från den discodoftande hitsingeln I Was Made For Lovin’ You länge levde i skymundan i diskografin. I dag har dessa plattor fått nytt liv hos fansen och för första gången presenteras hela deras historia i bokform.

Kiss – Den sista dynastin beskriver slutet av en era och början på en ny. Boken sätter fokus på musiken från 1979 och 1980, inklusive Peter Criss soloalbum Out of Control, och skildrar en turbulent tid där spökmusiker, medlemsbyte och en ny prålig image vände upp och ner på bandets fundament. Nya intervjuer med låtskrivare, ljudtekniker, studiomusiker och omslagsmakare varvas med unikt källmaterial och exklusiva livebilder.

Det här är författarnas tredje gemensamma bok. Carl Linnaeus är en av Sveriges mest välmeriterade musikjournalister som 2013 gav ut bästsäljaren Kiss – Den osminkade sanningen. Alex Bergdahl är en välrenommerad föreläsare som sedan 2015 ligger bakom den hyllade Kiss-podcasten Alex Room Service. Förord av Andreas Carlsson, entreprenör och medkompositör till Paul Stanleys Live To Win.

Carl Linnaeus & Alex Bergdahl släpper boken KISS: Den sista dynastin 1

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER