Foto: Matti Alfonzetti, Facebook

Matti Alfonzetti släpper nytt album

Matti Alfonzetti en av Sveriges "supersångare" i över 30 år är nu aktuell med albumet "Shake My Blood".

Matti Alfonzetti en av Sveriges “supersångare” i över 30 år är nu aktuell med albumet “Shake My Blood” och som Matti själv säger – “Förutom att det var extrem kul att göra det här albumet så gjorde jag det för att jag saknar musik som har rört om lite både musikaliskt och känslomässigt.”

Matti började som sångare i bandet Jagged Edge i England vid 25-års ålder och livnärde sig på att turnera med dem. I början av 90-talet flyttade han hem till Sverige och bildade bandet Skintrade. Efter det har han släppt några soloplattor, skrivit låtar och producerat andra, bl a The Poodles (var med och skrev deras Mello-hit “One night of passion”).

Alfonzetti är född och uppvuxen på söder i Stockholm, om sin person säger han:
“Jag älskar att jobba och ger aldrig upp om jag har en idé som jag vill förverkliga. Det gäller allt från låtar till gig, videos. Allt som rör mitt artisteri.”

Träna och laga mat är något Matti gillar att sysselsätta sig med när han inte håller på med musiken och bland dolda talanger finns en språkbegåvning som heter duga. Han pratar förutom svenska och engelska även italienska, spanska samt lite franska!

“”Shake My Blood” är inspirerad ur mina musikaliska rötter som finns i 70′ talets rock & soul och har en positiv känsla över sig. Jag känner en otrolig stolthet och glädje över Shake My Blood och en stor tacksamhet över att få jobba med musiker som Mikael Hujanen, Peter Forss, Johan Norgren, Henrik Bergqvist, Joel Sahlin och såklart min son Dante.” – Matti Alfonzetti

Matti Alfonzetti släpper nytt album 1

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER