VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
The Halo Effect

The Halo Effect – gamla kompisar i nytt band

Hela hårdrockvärlden gungade till när nyheten om att Göteborgsmusikerna Jesper Strömblad, Mikael Stanne, Niclas Engelin, Peter Iwers och Daniel Svensson har startat upp ett nytt band tillsammans under namnet The Halo Effect.

Rocknytts Jerry Prütz ringer upp Niclas Engelin som just satt sig i bilen för att åka och uträtta några ärenden.


Vad är nu det här?

– Det är några gamla vänner som träffats igen för att skapa musik tillsammans och ha kul ihop, blir Niclas direkta svar.

Men ni är ju In Flames?

– Nej, vi är ett helt annat band men vi har allihopa spelat i In Flames. När vi började prata om att starta ett band ihop så funderade på vad vi skulle göra och hur vi skulle låta och det är ju den här typen av melodisk dödsmetall vi gör bäst men nu är vi allihopa i 45 – 50 års ålder.

– Men att kalla det “moget” skulle jag inte vilja göra eller som “Jeppe” sa under inspelningen av plattan, “Det låter otroligt piggt och som om vi var 23 år igen”, garvar Niclas och får det att låta som världens enklaste grej att uppfinna sig själv igen och hitta tillbaka till glädjen och ungdomlig entusiasm.

Men ni är ett band?

– Ja, herregud, det är vi. Detta är verkligen superseriöst och vi har tunga aktörer i ryggen som tror på det här. Vi har jobbat med det här ganska länge och under tystnad men nu är det verkligen skönt att kunna gå ut med vad vi skapat tillsammans.

På fredag kommer singeln/låten “Shadowminds” med tillhörande video och precis i skrivande stund släpptes nyheten om en turné ihop med Amon Amarth och Machine Head i september 2022. Innan dess ska det kommit en fullängdare och ytterligare filmat material.

– Nog för att jag kunnat gissa det skulle skapa en del uppmärksamhet att vi gjorde musik ihop igen men det här hade jag aldrig trott. Jag får nästan nypa mig i armen och är otroligt glad för all positiv respons vi fått, avslutar Niclas Engelin och lägger in en snus och ber mig återkomma för det finns mer att berätta. Mycket mer…

SHADOWMINDS

Soon. #thehaloeffect

Publicerat av The Halo Effect Söndag 31 oktober 2021

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link