varg-vikernes

Varg Vikernes arresterad i Frankrike – misstänkt för att ha planerat en massaker

varg-vikernes
Kristian "Varg" Vikernes, även känd som "Greven" eller "Count Grishnackh", tidigare medlem i black metal-bandet MAYHEM men kanske mest känd från sitt enmansband BURZUM har arresterats i Frankrike, misstänkt för att ha planerat en massaker.
varg-vikernes
Kristian “Varg” Vikernes, även känd som “Greven” eller “Count Grishnackh”, tidigare medlem i black metal-bandet MAYHEM men kanske mest känd från sitt enmansband BURZUM har arresterats i Frankrike, misstänkt för att ha planerat en massaker.

Norrmannen, som tidigare avtjänat ett 16 år långt fängelsestraff mellan 1993 och 2009 för bland annat en rad kyrkbränder i Norge under tidigt 90-tal, samt för mordet på forne bandkollegan Øystein “Euronymous” Aarseth, bor sedan en tid tillbaka i Frankrike med sin fru och sina tre barn. På tisdagsmorgonen grep den franska polisen Vikernes misstänkt för att ha planerat en påstådd massaker. Polisen ska enligt uppgift ha genomsökt gården i jakt på vapen samt sprängämnen och enligt Aftonbladet ska fem vapen ha hittats, samtliga av dem lagligt inköpta av Vikernes fru som är medlem i en skytteförening.

Polisens misstankar mot Vikernes väcktes av att han frekvent under den senaste tiden postat flera inlägg på sin blogg om att “Europa måste räddas”

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER