VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
hardcore superstar foto effie trikili rocknytt.net

Festivaldöden slår till igen

95 Shares
hardcore-superstar-foto-effie-trikili-rocknytt.net
Idag skördade festivaldöden ytterligare ett offer, då det meddelades att Gatufesten i Sundsvall tvingas att lägga ner efter 26 år.

“- I dag har styrelsen för Sundsvalls Gatufest AB beslutat att försätta Gatufestbolaget i konkurs. Skälet är det att den förlust vi befarar komma av årets fest inte kommer att vara möjlig för oss ägare att täcka upp och då är det så rent praktiskt att om inte pengarna räcker till att betala skulderna så finns det bara konkurs som enda utväg, och det är också fallet här, säger Ulf Rehnberg, styrelseordförande.


– Det är naturligtvis en tråkig dag att stå här och berätta om det här beskedet. Jag och mitt gäng hade ett uppdrag att försöka vända den här skutan. För redan i fjol gick vi med ett ganska besvärande minusresultat. Och vårt uppdrag var att göra någonting nytt och försöka göra en förändring så att vi skulle kunna få ihop ett litet eget kapital för att våga fortsätta med Gatufesten här i Sundsvall. Det har visat sig att det inte gick och då ser vi ingen annan råd än att vi tar det här beslutet, säger VD Anna Frisk.

I år hade Gatufesten 33 000 betalande besökare.

– Vi hade behövt närmare 45 000 för att det här skulle gått runt, säger Anna Frisk.

I dag lämnades konkursansökan in till tingsrätten och nu ska en konkursförvaltare utses som får gå igenom bolagets tillgångar och skulder.”

Detta rapporterar Sundsvalls Nyheter.

Under åren har band som ZZ Top, Accept, Helloween, Bullet, In Flames samt HammerFall besökt Gatufesten och i år hade man bokat rockakter som Hardcore Superstar, Cult Of Luna samt Sólstafir.

Foto: Effie Trikili – Hardcore Superstar (bilden) var en av årets rockakter på Sundsvalls Gatufest.

 

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter