VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
kiss-masks

Gästkrönika: KISS är kommersiella!

141 Shares

kiss-masks
KISS ÄR KOMMERSIELLA!!! Ofta hör man folk nämna det och journalister är inte sena att ta upp och skriva om det.

Felet är tydligen att KISS är en rockgrupp. Man får tydligen inte tjäna pengar på något annat än musiken då? KISS är unika i sin enskilda klass. Det är för att bandet faktiskt har ALLT i en enda stor kombination av bra musik, hits, show och underhållning. De är rockstjärnor samtidigt som deras sminkade rollfigurer är som seriehjältar typ Superman, Batman, Spiderman etc….
Vem ifrågasätter den kommersiella industrin omkring Sagan om ringen, Harry Potter, eller varför inte Walt Disney, Bamse eller Smurfarna?
Och vem har hört talas om ett företag eller band som inte vill uppnå framgång eller tjäna pengar?


Sanningen är att KISS är i den position som varenda rockband idag skulle vilja vara i, speciellt nu, i dessa dagar då man inte längre kan tjäna pengar på skivförsäljning som förr. KISS startade sin business med prylar (merchandise) redan 1976.

Jag tror inte ens de själva då förstod hur stort det skulle komma att bli.

Dagens rockband, i vilken genre de än är i, kämpar på och många gånger hysteriskt eller förtvivlat för att komma på vad deras fans eventuellt skulle kunna tänka sig att köpa från deras utbud. En T-Shirt med logotype och en döskalle? Eller vad kan man mer erbjuda? Kanske nåt i kombination med Jack Daniels ??! Skaffa en öl eller ett vin med egen etikett som alla andra gör?

Jag själv började lyssna på KISS 1975 och klev bokstavligen “in i deras värld”. Där är jag fortfarande kvar. Inget annat band har skänkt mej så mycket glädje på så många ofantliga sätt.

KISS är inget vanligt band. Det kretsar en hel värld omkring dom som spänner från vanlig vardag till vildaste fantasi.

Jag ska villigt erkänna att när det kommer till enbart musiken har jag andra band som jag diggar mer, som t ex AC/DC och Deep Purple. Men som helhet med allt det jag här nämnt finns det inget band som kan klå KISS. Dom är pojkdrömmen personifierad ! Och hur jävla kul skulle det vara att ha en massa dockor å prylar av Roger Glover eller Ian Gillan? De är ju bara vanliga rockstjärnor ! Angus Young och Ritchie Blackmore i all sin ära……men det skulle bli ganska trist efter ett tag.

De byter ju knappt dräkter!! KISS är för mej det ultimata rockbandet med allt vad det innebär . De är både tuffa, roliga och underhållande på samma gång.

De kronor och ören jag lagt och fortfarande lägger på mina KISS-prylar kan inte jämföras med glädjen över att ha dom.

De lurar mig knappast att köpa något. Jag fyller bara på min skatt! På nåt sätt kan jag väl ändå få känna mej rik?

De lurade mej inte heller när jag var 13 år. Jag visste exakt vad jag ville ha och har bevarat ALLT från den tiden.

När det kommer till kritiken över medlemsbytena inom KISS går meningarna kraftigt isär. Både från nuvarande medlemmar, exmedlemmar och fans. Jag själv tillhör ju det gamla gardet men har insett fakta: att KISS idag fungerar bättre och faktiskt låter bättre utan Ace och Peter. Tråkigt att konstatera, men det är bara fakta och ÄR bara så. Kom på mej själv att tveka inför ett eventuellt köp av Sonic Boom- och Monsterdockorna. -“Det är ju inte Ace & Peter i paketet” tänkte jag. Även om jag respekterar och diggar Tommy Thayer och Eric Singer, så är dom för mej ersättare och inte original. För kidsen som upptäckte KISS i och med Sonic Boom betyder de tidigare medlemmarna inte så mycket.

Och apropå seriehjältar så vill och hoppas jag att KISS kommer bli som Fantomen: han har funnits i flera hundra år!! Vem bryr sig om vem som döljer sig bakom masken?
Det är ju hjältedåden vi vill se och uppleva!

Länge Leve KISS – deras musik – och prylar!

Skrivet av Nalle Påhlsson (THERION, ROYAL MESS, ex-TREAT m.fl)

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter