VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
130203 Saffire Promoshoot 0007

Rocknytt Lajjv Agency signar nytt spännande band

0 Shares

130203 Saffire Promoshoot 0007

Göteborgsbaserade metalbandet SAFFIRE kommer från och med nu att bokas av Rocknytt Lajjv Agency.

 


“SAFFIRE är ett av Sveriges mest intressanta band och vi på Rocknytt Lajjv Agency är mycket glada och stolta över att ha fått in bandet i familjen. Saffires debutalbum “From Ashes To Fire” som släpptes i maj är ett av de starkaste debutalbum ett svenskt hårdrocksband någonsin har gjort. Fantastiska musiker och en galet bra sångare i Tobbe Jansson, som inte låter helt olikt Ronnie James Dio, Russell Allen, Jörn Lande och Apollo Papathanasio” konstaterar Ron & Nina Dahlgren


“Vi är grymt glada över att ha signat med Rocknytt Lajjv Agency! Efter att ha träffat och hängt med både Ron och Nina är vi övertygade om att vårt samarbete kommer att bli väldigt bra. Ett av målen med vårt debutalbum var att signa med ett bokningsbolag och nu är vi här! Vi ser väldigt mycket fram emot att få komma ut på vägarna och träffa alla ER där ute!” kommenterar Saffire.

{youtube}5qekBk6hjqk{/youtube}

Biografi

Saffire började formas någon gång runt 2005 när skolkamraterna Victor Olsson och Dino Zuzic bestämde sig för att dra igång ett band tillsammans i Göteborg. Efter ett par års sökande var man kompletta och spelade genast in en demo. Förutom Victor på gitarr, och Dino på keyboards bestod bandet av Gustav Elowson på trummor, Magnus Carlsson på bas och Martin Jonasson på sång. Några år senare, 2012 bestämt, var året då Saffire bestämde sig för att spela in sin första riktiga platta. Man hade genomgått ett par medlemsbyten, Anton Roos hade ersatt Gustav Elowson och Tobias Jansson hade ersatt Martin Jonasson. Man hade också spelat in ytterligare ett par demos och etablerat sig som ett liveband i Göteborg. Nästa steg blev således en inspelning av debutalbumet “From Ashes to Fire” som släpptes i maj 2013. Med mixning i Studio Fredman av Henrik Udd och Fredrik Nordström och mastring utförd av Jens Bogren (Opeth, Symphony X, Amon Amarth) har plattan fått riktigt bra recensioner och gett bandet många nya fans med dess melodiska hårdrock med visst 70-talsgroove och lätt progressiva ådra.

Diskografi

From Ashes To Fire (2013)

Medlemmar

Tobbe Jansson – sång
Victor Olsson – gitarr
Magnus Carlsson – bas
Dino Zuzic – keyboards
Anton Roos – trummor

Saffire – Facebook:
  www.facebook.com/saffiresweden

 


ROCKNYTT LAJJV AGENCY

Rocknytt Lajjv Agency är ett bokningsbolag som framför allt kommer att jobba med band vars musik har tillräckligt hög potential för att etablera sig i toppen på den svenska Rock och Hårdrocks-marknaden.

Vår ambition kommer att vara att få ut våra band över hela landet på alltifrån mindre klubbspelningar till stora festivaler.

Utöver bandbokningar kommer Rocknytt Lajjv Agency på ett unikt sätt även att kunna erbjuda konstnadsfri marknadsföring av eventen i samband med bokning. Detta sker i form av banners på Sveriges största nättidning för rock-och metalnyheter, https://www.rocknytt.net/, samt även via vår Facebooksida som har över 50.000 följare.

Boka våra band via Ron & Nina Dahlgren – [email protected]

Rocknytt Lajjv Agency – Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Rocknytt-Lajjv-Agency/503885256342397

Rocknytt Lajjv Agency representerar idag följande band:

Egonaut black-logo

 

Mean-streak-gold-logo

quill-logga

doj-logo-black

dbj-logoblack
saffire-logo
rla-logo

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter