VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Band Of Horses släpper album och singel

0 Shares

Amerikanska indierockbandet Band Of Horses släpper sitt sjätte album och första skivan på mer än fem år.

”Things Are Great” släpps 21 januari 2022 och första smakprovet är singeln ”Crutch”.


Ljudmässigt är albumet en återgång till deras tidigare sound och den typ av rå etos som ligger bandet varmt om hjärtat.

Låten ”Crutch”, ute idag, är den fösta singeln från nya albumet och ett första smakprov på vad fansen kan förvänta sig. ”Crutch” ett underbart, gitarrdrivet mästerverks om fångar varför Band of Horses är ett av de mest betydelsefulla banden i sin generation.

På detta album har Bridwell tagit en större roll i produktionen än tidigare och antingen producerat eller samproducerat varje låt på albumet. Han tog in gamla samarbetspartners som Grandaddy’s Jason Lytle, Dave Fridmann och Dave Sardy, men det var inte bara gamla vänner som hjälpte Bridwell att få det ljud han tänkt sig. För första gången arbetade han med ljudteknikern och producenten Wolfgang ”Wolfie” Zimmerman och de två hade en omedelbar kontakt som kan kännas genom hela skivan.

Låtarna som är känslomässigt intensiva både på ett personligt och mer fundamentalt plan skrevs till största delen innan världen stängdes ner, när vi alla stod inför vår egen dödlighet och började inventera våra liv. På den här skivan finner vi Bridwell mer självbiografisk än någonsin, beskrivande de omtöcknande frustationerna och stilla förbittringen som kommer av relationer i förändring och vad en individ gör för att återställa saker. Och vad du gör när det inte kan återställas.

Band of Horses har gjort avtryck på festivalerna i sommar. De spelade på Lollapalooza, Firefly och Austin City Limits förra helgen och de följer upp det direkt med tre nätter med intima spelningar på Brooklyn Made med start den 18 oktober innan de fortsätter sin nordamerikanska höstturné.

Låtlista:
01. Warning Signs
02. Crutch
03. Tragedy Of The Commons
04. In The Hard Times
05. In Need Of Repair
06. Aftermath
07. Lights
08. Ice Night We’re Having
09. You Are Nice To Me
10. Coalinga

Band Of Horses släpper album och singel 1

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter