VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Temperance släpper ny skiva

Efter att ha släppt sitt femte studioalbum ”Viridian” 2020, meddelar nu Temperance att en ny skiva redan är på väg. Den 19 november kommer ”Diamanti” ut, via Napalm Records. Det italienska bandet sägs slå samman lysande sångmelodier, rejäla Power Metal-riff på gitarr och symfoniska ljudlandskap i perfekt harmoni, allt med ett modernt sound. För fans av till exempel Amaranthe.

Det nya materialet är mixat och mastrat av Jacob Hansen (Volbeat, Epica, Amaranthe) i Hansen Studios, Danmark, med skivomslaget återigen skapat av Yann Souetre (Ayreon).

Gitarristen och en av de tre sångarna, Marco Pastorino, säger såhär om det nya albumet: ”Med ’Diamanti’ lyckades vi kombinera våra bästa egenskaper och valde de bästa Temperance-låtarna hittills. Det är inte vårt tyngsta album, det är inte vårt snabbaste verk, men det är vår favorit hittills.” Från början var det inte meningen att spela in ett album redan året efter det förra, dessutom gjordes en akustisk platta här emellan, men så blev det. Marco fortsätter: ”På det här albumet hittar du våra varumärken; sångharmonierna, de fängslande melodierna, men också episka grejer, starka arrangemang och långa låtar. Jag är väldigt stolt över ’Diamanti’ och jag är övertygad om att vi har skrivit ett bombastiskt album!”

“Diamanti” kommer att finnas tillgänglig som CD, dubbel-LP och digitalt. Vinylen finns i tre olika färger: svart, ”curaçao sea” och ”diamond clear”.

Temperance består av:
Alessia Scolletti – sång
Michele Guaitoli – sång & piano
Marco Pastorino – sång & gitarr
Luca Negro – Bas
Alfonso Mocerino – Trummor

Låtlista ”Diamanti”:
01. Pure Life Unfolds
02. Breaking The Rules Of Heavy Metal
03. Diamanti
04. Black Is My Heart
05. Litany Of The Northern Lights
06. You Only Live Once
07. I The Loneliness
08. Codebreaker
09. The Night Before The End
10. Fairy Tales For The Stars
11. Let’s Get Started
12. Follow Me

Temperance släpper ny skiva 1

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT