Triffid And Danger Concerts byter namn till TADC

Den svenska konsertarrangören Triffid And Danger Concerts har bytt namn till TADC och startar samtidigt verksamhet i Danmark och Norge.

Den svenska konsertarrangören Triffid And Danger Concerts har bytt namn till TADC och startar samtidigt verksamhet i Danmark och Norge.

Triffid And Danger Concerts startades 2015 av Edward Janson och Chris Rotenius då bolagen Triffid Productions och Danger Music & Media slogs ihop. Under åren har bolaget arrangerat hundratals konserter. Företaget arrangerar även festivaler såsom Gefle Metal Festival och Atlas Rock i Gävle samt sommarserien Rock på Skansen i Stockholm.
Jag har jobbat med att arrangera konserter i trettio år i år. Hela mitt vuxna liv, berättar Edward när Rocknytt ringer upp och fortsätter:

– Under åren som gått har bolaget vuxit med snabb takt och det känns rätt att nu ta steget att även ha verksamhet i Norge och Danmark. Vi ser fram emot att mängder av bra konserter i alla tre länderna. Att utöka verksamheten har inget med pandemin eller annat att göra utan vi tyckte helt enkelt att det var dags.

Han menar även att “när pandemin släpper så kommer det här att bli riktigt bra”.
– Även om det finns andra arrangörer även i Norge och Danmark finns det alltid plats för en till, menar Edward Jansson.

Chris Rotenius lägger till:
– När vi startade företaget för sex år sedan fokuserade vi framför allt på rock och metal. Framöver kommer vi bredda oss lite mer därav känns namnbytet som ett naturligt steg även om rockmusiken alltid kommer ligga oss varmt om hjärtat.

I Norge startas verksamheten tillsammans med Jon Enger som drivit arrangörsbolaget Live Wire Concerts i många år.

Under nästa år kommer TADC arrangera mer än 300 konserter i Skandinavien, bland annat med namn som Anthrax, Helloween, Avantasia, Arch Enemy, Behemoth, Kansas och Dream Theater.

Picture of Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER