VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

KRÖNIKA: Eric Wagner 1959 – 2021

5 Shares

Eric Wagner, sångare i Trouble och The Skull dog tidigare i månaden i sviterna av covid 19. Han blev 62 år. Jerry Prütz tecknar hans porträtt.

Finns det egentligen ett band som influerat så många som Trouble? Ja, det är klart att det gör och har gjort men Chicagokvintetten har varit grundsten och orsak till många band med sin tunga och släpiga hårdrock. Kanske var de orsak till att Candlemass låter som de gör, att Quill mejslat ut ett rejält sväng ihop med positiva texter och till att Entombed sedan blev helt mästerliga.


Om detta kan man inte riktigt veta men att Trouble var ett band som betytt mycket för många är inte att ta miste på om man bara ser till antalet personer som valt att smycka sin kropp med deras klassiska logga.

Jag hade nöjet att se dem två gånger men det var på Karlshamns rockfestival som de gjorde ett outplånligt intryck på mig. Jag var stå stort fan av bandet och älskade deras platta “Plastic Green Head” så mycket att jag fick legendariska festivalgeneralen att byta speltid för mitt band så att jag kunde se Trouble då vår speltid krockade med deras. Det är jag honom evig tacksam för.

Något coolare band har jag svårt att tänka mig, Eric i fransjacka göra peacetecken som en ung Ozzy, flying V gitarrer och bandanas med stjärnbaneret och så alla blytunga men hoppfyllda låtarna och så Erics starka röst på det. Magi är det enda ord som passar i sammanhanget.

Såg dem några år senare och då var magin borta och helt ärligt lät det inget vidare men alla kan väl ha en dålig jobbdag tänker jag…

Eric Wagner lämnade, för sista gången, Trouble 2008, då han sade sig tröttnat på att turnera men man anade att detta inte riktigt var hela sanningen.
2004 var han med på Probot, Dave Grohls utsökta projekt.

Eric Wagner startade Trouble 1979 och hann med att göra sju plattor med dem samt en lång rad andra plattor och projekt.

Ofta tog Eric upp olika bibliska ämnen, främst på de första plattorna, något som var ovanligt på den tiden. De kom ibland att kallas för ett “kristet” band vad nu det är.
Tack för musiken. Rest in Power Eric…

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter