krönika rocknytt

KRÖNIKA: Bli en bryggmästare…

KRÖNIKA: Bli en bryggmästare...

Allt fler rockband och artister väljer att bli bryggmästare istället för att bli riffmästare om man får skoja till det lite. Men när det går tretton ölnördiga band på dussinet som ska kapitalisera på sin öltörstiga publik känns det lite tjatigt. Kom med något nytt och innovativt. Brygg läsk, gör en chokladdryck typ “Pucko” eller något annat som går att svälja och sälja.

Kiss och med affärsgeniet Gene Simmons i spetsen var tidiga med att hitta på saker man kunde sätta sin logotype på – lunchboxar, golfbollar och numera även en likkista. Det tyder på affärssinne och i vissa fall lite humor men främst att ta fram sånt folk gillar.

Numera har varje band med självaktning en egen öl. Näst efter att ha en egen gitarrmodell är att det väldigt prestigefyllt att ha en just en egen öl eller flera. Många musiker gillar öl och har en publik som även gillar att dricka öl, lite win-win på den tänker jag.

Allas vår Dregen har i sommar jobbat hårt med att marknadsföra sin egen bira “Riff” då han varit runt och spelat plattor i hart när hela Sverige. Det smarta med “Riff” är att den även finns som alkoholfri då han vet att fler och fler väljer bort alkoholen.

Han berättade även för mig i somras att det som varit allra svårast få till är just ett gott alkolholfritt öl som smakat riktigt bra. Jag testade en och den smakade riktigt bra, det får ni ta mitt ord på.

Några som var tidiga med att lansera en egen dryck var Motörhead med sitt vin som faktiskt gjorde succé och tog sig in i det ordinarie sortimentet på Systembolaget. Bara det den bragd.

Vinet kan man säga mycket om men med en sådan logga kan man inte misslyckas med samt att de sedan följt upp med en hel linje drycker, vodka, öl, mer vin och whisky.

Jag tycker att allt detta är helt i sin ordning och kommer man till stora och välsmorda band som vill ta igen det man förlorat på gungorna är jag helt fine med.

Men skulle musiken bli lidande för man blivit en bryggmästare istället för att brygga riff då är det dags att dra öronen åt sig.

Picture of Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER