robban soffa press lrg

Robert Dahlqvist (Hellacopters, Dundertåget) släpper soloalbum via Despotz Records

robban soffa press lrg
Jens Robert Dahlqvist, även känd som "Strängen" är mest känd för att han spelade gitarr i rockbandet The Hellacopters mellan 1999 och 2008.

robban soffa press lrg
Jens Robert Dahlqvist, även känd som “Strängen” är mest känd för att han spelade gitarr i rockbandet The Hellacopters mellan 1999 och 2008.

 

Han har även varit drivande som frontfigur i banden Thunder Express och Dundertåget, samt även haft en session i The Diamond Dogs och medverkat med Stefan Sundström både live och på skiva.

“Det hela kändes väldigt naturligt. Med våra kunskap/nätverk och kreativa sätt att promota musik, så råder det ingen tvekan att Robert valde Despotz som förstahandsval framför alla andra. Nu har vi ett hungrigt team på plats som kommer lansera Roberts svensktalande soloskivan internationellt. En ljus framtid till mötes.” – Ömer Akay ( Despotz )

Robert Dahlqvist första soloalbum produceras just nu av Björn Olsson i Stora studion (Soundtrack of our lives, Håkan Hellström, Mando Diao etc.). Albumet kommer att släppas både fysiskt och digitalt via Despotz distributionsnät i över 15 länder under hösten 2013 med start i Norden i september. Despotz Music och BMG Chrysalis inleder samtidigt ett förlagssamarbete med Robert.

“Vi har samma mål och samma positiva attityd, med andra ord känner jag bara ren och skär glädje över att signerat med Despotz Records och ser fram emot ett bra och framgångsrikt samarbete.” – Robert Dahlqvist

Foto: Press (Tammy Karlsson)

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER